Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Οι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων

Ο καθηγητής Chris Elliott, ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις 5 κυριότερες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

Αλάτι στα φάρμακα: Κόκκινος συναγερμός για την υγεία

Μόνο μικρές δόσεις φαρμάκων, για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, μπορεί να υπερβαίνουν τη μέγιστη ημερήσια πρόσληψη αλατιού.

Βαθμολόγηση της παγκόσμιας “διατροφικής ποιότητας” από το 0 στο 100

Μελέτη για την διατροφική ποιότητα χωρών από όλο τον κόσμο, βαθμολογώντας από το 0 ως το 100. Η μέση βαθμολογία και των 185 χωρών που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη ήταν 40,3.

Μελέτες συνοψίζουν το “κλειδί” για την πρόληψη και αποφυγή του διαβήτη

Δύο πρόσφατες μελέτες από την Ιταλία και τη Γερμανία συνοψίζουν τα διατροφικά μυστικά πρόληψης του διαβήτη.

Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές για την έκθεση σε πλαστικά

Κορυφαίος καθηγητής προειδοποιεί τους Αυστραλούς για τους κινδύνους που ενέχει η εκτεταμένη χρήση πλαστικών στην υγεία τους.

Ανισότητα στην κουζίνα: Η πλειονότητα των καθηκόντων αγορών και μαγειρικής εξακολουθούν να εκτελούνται από γυναίκες

Έρευνα προσπαθεί να αποτυπώσει το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών αναφορικά με το μαγείρεμα και τον προγραμματισμό των γευμάτων.

Γιατί πλέον το κόκκινο κρασί ταιριάζει και με το ψάρι; Και γιατί η μπανάνα με τον μαϊντανό; Η επιστήμη των γαστρονομικών συνδυασμών

Πίσω από το "πάντρεμα" κρασιού και φαγητού, υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη. Αλλά πόσο καλή είναι αυτή η επιστήμη; Ένα βίντεο αποκαλύπτει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Επεξεργασία χυμών φρούτων με υπερήχους υψηλής έντασης – Νέα μελέτη

Η βιομηχανία τροφίμων, αναζητά τεχνικές ήπιας επεξεργασίας και συντήρησης για την παρασκευή χυμών έτσι ώστε να μην χάνουν σημαντικά στοιχεία γεύσης και θρέψης.

Όταν η εντατική σκέψη φέρνει τον εγκέφαλο στα “όριά του”

Γιατί ο εγκέφαλός μας φτάνει σε τέλμα, μετά από μια ψυχικά έντονη μέρα και πολύωρη εντατική σκέψη; Πλέον, υπάρχει και επιστημονική απάντηση.

Τα εμβόλια Covid-19 είναι ασφαλή για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου αναφέρει δανική μελέτη

Μειωμένος ο κίνδυνος για καρδιακή ανεπάρκεια από τα εμβόλια mRNA κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Καλλιέργεια λακτοφερρίνης: «Επανάσταση» από την Turtle Tree στα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος και όχι μόνο

H εταιρεία βιοτεχνολογίας TurtleTree, με έδρες στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη υπόσχεται να παράγει την πρώτη στον κόσμο λακτοφερρίνη από ζύμωση, αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητές της.

Νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα ανακαλύφθηκε από Αυστραλούς επιστήμονες- Η αρχή για πολλές μελλοντικές καινοτομίες

Αυστραλοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια σειρά βιομηχανικών σκοπών.

Θερίζει η βρουκέλλωση στα  γαλακτοκομικά προϊόντα της Τυνησίας

Υψηλά ποσοστά μόλυνσης από Brucella βρέθηκαν σε δείγματα ρικότα, τυριού και νωπού γάλακτος στην Τυνησία, αναφέρει μια μελέτη.

Κι όμως, κάποια υποκατάστατα ζάχαρης αυξάνουν το σάκχαρο!

Δύο τεχνητά γλυκαντικά, η σακχαρίνη και η σουκραλόζη, μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα συστήματα παραγωγής τροφίμων βάζουν σε δοκιμασία τις φυσικές διεργασίες του πλανήτη

Το αποτύπωμα της παραγωγής τροφίμων σε κρίσιμες φυσικές διεργασίες της Γης επιχειρεί να καταγράψει έρευνα με δεκάδες επιστήμονες από Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Ασία.

Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν παραισθησιογόνα το 2019, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η χρήση παραισθησιογόνων έχει αυξηθεί από το 2015 και ιδιαίτερα στους ενήλικες 26 ετών και άνω, ενώ η χρήση μειώθηκε σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με νέα μελέτη δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό Addiction.

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως ένα παγωτό μπορεί να είναι διατροφικά καλύτερο από μια μπάρα granola;

Ένα παγωτό μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από μια μπάρα granola, σύμφωνα με το ανατρεπτικό σύστημα προσδιορισμού θρεπτικών στοιχείων Food Compass.

Σταφύλια: Ο μούστος της μακροζωίας

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods αναδεικνύει ποικίλα οφέλη για τη διατροφή και την υγεία από την πρόσληψη σταφυλιών, συμπεριλαμβανομένης και της μακροζωίας.

Τα “μουσικά” γουρούνια

Επιστήμονες στο Βέλγιο ερευνούν την επίδραση διαφορετικών τύπων μουσικής στη συμπεριφορά των γουρουνιών, με αφορμή τους ισχυρισμούς ενός αγρότη.

Επιστήμη: Οι διανοητικές δραστηριότητες το κλειδί για τη πρόληψη της άνοιας

Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα κινεζική επιστημονική μελέτη

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο