Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Μια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου – Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda

Η συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup»

Το παιδί “γνωρίζει” τι αλκοόλ θα πιεί πριν ακόμα μπει στην εφηβεία

Mελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συμπεριφορές κατανάλωσης των ενηλίκων από νεαρή ηλικία.

Δύο ποτά τη μέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας

Δύο μπίρες κάθε μέρα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου άνοιας περισσότερο από το ένα τρίτο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Λιγότερες πρωτεΐνες σημαίνουν καλύτερο έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου

Η μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της υπέρτασης, βασικά συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.

Μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία στον COVID-19 μέσω της τροφικών αλλεργιογόνων;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά με Covid-19, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις πρωτεΐνες στις οποίες είχε προηγουμένως εκτεθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επιστημονική μελέτη αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ COVID και διαβήτη

Σκωτσέζικη μελέτη σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους υποδηλώνει ότι ο αυξημένος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος διαβήτη τύπου 1 μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι απίθανο να οφείλεται στην ίδια τη λοίμωξη.

“Δέρματα φρούτων”: Ο κίνδυνος ελλοχεύει

Ένα κομμάτι από δέρμα φρούτων είναι αναμφίβολα πιο θρεπτικό από πολλά άλλα σνακ, αλλά μπορεί να περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων.

Οι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων

Ο καθηγητής Chris Elliott, ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις 5 κυριότερες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

Αλάτι στα φάρμακα: Κόκκινος συναγερμός για την υγεία

Μόνο μικρές δόσεις φαρμάκων, για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, μπορεί να υπερβαίνουν τη μέγιστη ημερήσια πρόσληψη αλατιού.

Βαθμολόγηση της παγκόσμιας “διατροφικής ποιότητας” από το 0 στο 100

Μελέτη για την διατροφική ποιότητα χωρών από όλο τον κόσμο, βαθμολογώντας από το 0 ως το 100. Η μέση βαθμολογία και των 185 χωρών που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη ήταν 40,3.

Μελέτες συνοψίζουν το “κλειδί” για την πρόληψη και αποφυγή του διαβήτη

Δύο πρόσφατες μελέτες από την Ιταλία και τη Γερμανία συνοψίζουν τα διατροφικά μυστικά πρόληψης του διαβήτη.

Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές για την έκθεση σε πλαστικά

Κορυφαίος καθηγητής προειδοποιεί τους Αυστραλούς για τους κινδύνους που ενέχει η εκτεταμένη χρήση πλαστικών στην υγεία τους.

Ανισότητα στην κουζίνα: Η πλειονότητα των καθηκόντων αγορών και μαγειρικής εξακολουθούν να εκτελούνται από γυναίκες

Έρευνα προσπαθεί να αποτυπώσει το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών αναφορικά με το μαγείρεμα και τον προγραμματισμό των γευμάτων.

Γιατί πλέον το κόκκινο κρασί ταιριάζει και με το ψάρι; Και γιατί η μπανάνα με τον μαϊντανό; Η επιστήμη των γαστρονομικών συνδυασμών

Πίσω από το "πάντρεμα" κρασιού και φαγητού, υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη. Αλλά πόσο καλή είναι αυτή η επιστήμη; Ένα βίντεο αποκαλύπτει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Επεξεργασία χυμών φρούτων με υπερήχους υψηλής έντασης – Νέα μελέτη

Η βιομηχανία τροφίμων, αναζητά τεχνικές ήπιας επεξεργασίας και συντήρησης για την παρασκευή χυμών έτσι ώστε να μην χάνουν σημαντικά στοιχεία γεύσης και θρέψης.

Όταν η εντατική σκέψη φέρνει τον εγκέφαλο στα “όριά του”

Γιατί ο εγκέφαλός μας φτάνει σε τέλμα, μετά από μια ψυχικά έντονη μέρα και πολύωρη εντατική σκέψη; Πλέον, υπάρχει και επιστημονική απάντηση.

Τα εμβόλια Covid-19 είναι ασφαλή για τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου αναφέρει δανική μελέτη

Μειωμένος ο κίνδυνος για καρδιακή ανεπάρκεια από τα εμβόλια mRNA κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Καλλιέργεια λακτοφερρίνης: «Επανάσταση» από την Turtle Tree στα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος και όχι μόνο

H εταιρεία βιοτεχνολογίας TurtleTree, με έδρες στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη υπόσχεται να παράγει την πρώτη στον κόσμο λακτοφερρίνη από ζύμωση, αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητές της.

Νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα ανακαλύφθηκε από Αυστραλούς επιστήμονες- Η αρχή για πολλές μελλοντικές καινοτομίες

Αυστραλοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο χρωμόσωμα ζυμομύκητα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια σειρά βιομηχανικών σκοπών.

Θερίζει η βρουκέλλωση στα  γαλακτοκομικά προϊόντα της Τυνησίας

Υψηλά ποσοστά μόλυνσης από Brucella βρέθηκαν σε δείγματα ρικότα, τυριού και νωπού γάλακτος στην Τυνησία, αναφέρει μια μελέτη.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img

Ροή Ενημέρωσης