Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Ο ΕΦΕΤ στη 12η έκθεση ZOOTECHNIA και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος

O Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα ασφάλειας κρέατος και προϊόντων του.

Πολύ αργά για.. δάκρυα – Οι εξαγωγείς απροετοίμαστοι για τα υποχρεωτικά σήματα ανακύκλωσης στη Γαλλία

Όσοι εξάγουν προϊόντα στη Γαλλία θα πρέπει να τυπώνουν λογότυπα με λεπτομέρειες ανακύκλωσης στις ετικέτες - Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες - Απροετοίμαστοι οι Βρετανοί.

Τα διδάγματα από τη σαλμονέλα στα εργοστάσια σοκολάτας Ferrero και Barry Callebaut

Σημαντική διαπίστωση είναι ότι λείπουν οι κατευθυντήριες γραμμές και η εποπτεία στο στάδιο της μεταφοράς και της αποθήκευσης.

Consumer Reports: Οι περισσότερες μάρκες τόνου σε κονσέρβα στις ΗΠΑ περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα υδραργύρου

Οι έγκυες και τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τόνου σε κονσέρβα

Ανάκληση: Καραμέλες για το βήχα με ισχυρισμό «Χωρίς Ζάχαρη» έχουν ζάχαρη!

Ειδοποίηση RASFF - H Friedrich Kaiser GmbH στην Αυστρία ανακάλεσε τις καραμέλες Kaiser Brust Caramelle χωρίς ζάχαρη γιατί… περιέχουν ζάχαρη!

Βρετανία: Υποχρεωτική εκπαίδευση στην εστίαση για τη διαχείριση αλλεργιογόνων

Μετά από απανωτά περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων οι εργαζόμενοι στην εστίαση στην Βορειοανατολική Βρετανία θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά σεμινάρια για τους κινδύνους των τροφικών αλλεργιών και τη διαχείριση των αλλεργιογόνων.

ΕΕ – ΓΤΟ: Διχασμός σε επερχόμενο κανονισμό – Τι υποστηρίζει η κάθε πλευρά

Φόβους προκαλεί η διαβούλευση της ΕΕ σχετικά με τους κανονισμούς για τις Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές στα τρόφιμα. Τι λένε οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοί τους.

EFSA: Επαναξιολόγηση του κόμμι χαρουπιών (E410) ως πρόσθετου τροφίμων

Το κόμμι χαρουπιών Ε410 χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία τροφίμων ως πηκτικό.

Eταιρεία τροφίμων ανακαλεί πάνω από 400 είδη, λόγω πιθανής παρουσίας Listeria

Τα ανακληθέντα προϊόντα διακινούνται μέσω καταστημάτων λιανικής αλλά και μηχανημάτων αυτόματης πώλησης σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ.

Η νέα νομοθεσία για το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα – Τι σημαίνει για τις επιχειρήσεις

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing προετοιμάζει τη βιομηχανία Τροφίμων για τις νέες υποχρεώσεις που θα φέρει η αυστηροποίηση του νόμου για το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα.

Τα Δυτικά Βαλκάνια «εκπαιδεύονται» σε ένα καλύτερο σύστημα ασφάλειας τροφίμων

Η πλήρης συμμόρφωση των βαλκανικών χωρών στις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων αφορά τη δημόσια υγεία όλης της  Ευρώπης.

Το φαγητό δεν είναι πάντα ασφαλές: Ο τραγικός θάνατος του Riley Detwiler

Ένας πατέρας μοιράζεται την τραγική ιστορία του θανάτου του γιου του από E. coli σχεδόν 30 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν.

Σοκαριστικά τα ευρήματα στην Big Olaf Creamery που κατηγορήθηκε για το ξέσπασμα λιστέρια με πολλά θύματα

Κατάφορη έλλειψη υγειονομικών προδιαγραφών πίσω από τη έξαρση λιστέρια στην εταιρία παγωτού των ΗΠΑ, Big Olaf Creamery - Τραγικός απολογισμός, ένας θάνατος μία αποβολή και 27 νοσηλείες.

Καινοτομία: Νέο εργαλείο απολύμανσης ξηρών τροφίμων με υπέρ-θερμασμένο ατμό

Το νέο σύστημα απολύμανσης θα βοηθήσει τη βιομηχανία παραγωγής να διασφαλίσει τη μικροβιακή ασφάλεια σε χώρους όπου η χρήση παραδοσιακής υγρής υγιεινής είναι περιορισμένη.

Γ. Σμαρνάκης (ΠΕΤΕΤ): «Πάντα κάτι πάει στραβά, αλλά ρίχνεις ένα “μπινελίκι” και πας παρακάτω…»

Ο πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ Γιάννης Σμαρνάκης μίλησε στο Cibum και την Ελένη Τσαγκά, για τα προβλήματα των τεχνολόγων τροφίμων στην Ελλάδα, για τα απαραίτητα προσόντα και τις προοπτικές του επαγγέλματος, για τους στόχους της ΠΕΤΕΤ αλλά και τα προσωπικά του “στοιχήματα”

Άμπου Ντάμπι: Πολλαπλές δηλητηριάσεις από σαλμονέλα οδηγούν σε κλείσιμο εστιατορίου

Οι δηλητηριάσεις οφείλονταν σε κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα.

ΝΟΑΑ: Νέος προτεινόμενος κανονισμός για την καταπολέμηση της ΠΛΑ αλιείας στις ΗΠΑ

Η NOAA προτείνει αλλαγές στους κανονισμούς για την καταπολέμηση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα είδη στον κατάλογο.

Κουζίνα: Οι 5 “ύπουλες” επιφάνειες με τα περισσότερα μικρόβια σύμφωνα με έρευνα

Επιφάνειες και σκεύη "πέρα πάσης υποψίας" εγκυμονούν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

ΕΕ: Αλλαγές στους ελέγχους εισαγωγής – Στο επίκεντρο η Τουρκία και τα εκχυλίσματα βανίλιας από ΗΠΑ

Τι αλλαγές έγιναν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους επίσημους ελέγχους εισαγωγών στην ΕΕ. Ποιες τροφές και ουσίες βρίσκονται στο στόχαστρο.

EFSA: Έκθεση σε βαρέα μέταλλα για τον Ευρωπαϊκό πληθυσμό από την κατανάλωση φυκιών

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ερεύνησε την πρόσληψη βαρέων μετάλλων και ιωδίου, μέσω της κατανάλωσης φυκιών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης