Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Συσκευή B.EL.D: Ελληνοκυπριακή ανακάλυψη ταχείας ανίχνευσης επιβλαβών βακτηρίων που λύνει τα χέρια της βιομηχανίας τροφίμων

Η συσκευή B.EL.D, δημιουργία της Κυπριακής εταιρείας EMBIO DIAGNOSTICS, μπορεί να ανιχνεύσει Listeria, σαλμονέλα και άλλα παθογόνα στα προϊόντα σε μόλις λίγα λεπτά, γλιτώνοντας την βιομηχανία τροφίμων χρόνο και χρήμα.

Ελληνικά σύνορα: Μπλόκο σε λεμόνια από την Τουρκία – Ειδοποίηση RASFF

Σύμφωνα με την ανακοίνωση RASFF, τα λεμόνια περιείχαν υψηλές ποσότητες βουπροφεζίνης.

Εκεί δεν αστειεύονται! “Λουκέτο” σε επτά εστιατόρια μέσα σε ένα μήνα στην Ιρλανδία

Κακές πρακτικές υγιεινής, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια τροφίμων, τρωκτικά και περιττώματα.

Τροφικές δηλητηριάσεις και κρουαζιέρες: Μια σχέση “ζωής και θανάτου”

Ξεσπάσματα νοροϊού, σαλμονέλας και E. Coli σε κρουαζιέρες, συμπεριλαμβανομένων και πλοίων που ταξιδεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καταναλωτής: Η σημασία ενός βραβευμένου τροφίμου – Γκάλοπ σε Έλληνες καταναλωτές

Γκάλοπ του Cibum σε Έλληνες καταναλωτές για τον τρόπο που ενημερώνονται για τις καλύτερες επιλογές διατροφής και πόσο επηρεάζει την κρίση τους ένα βραβείο σε μια εταιρία τροφίμων.

Ετικέτες “κινδύνου για την υγεία” σε κρασί και αλκοολούχα: Έντονες αντιδράσεις της Ιταλίας στην πρακτική της Ιρλανδίας

Παρόμοιες ετικέτες όπως αυτές στα τσιγάρα! Για επικίνδυνη κίνηση ενός κράτους μέλους κάνουν λόγο οι Ιταλοί.

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγων κούρσας και όλα όσα δεν έγιναν

Το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ευρώπη, η θανατηφόρα ουσία bute και ο "χαμένος στη μετάφραση" Ευρωπαϊκός κανονισμός 178/2002.

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες για δημοφιλή μπισκότα γάλακτος

Μόνο στην Ολλανδία τα μπισκότα πωλούνται από 30 και πλέον αλυσίδες σουπερμάρκετ!

Έρευνα: Η πλειοψηφία των φοιτητών κρατά τρόφιμα μετά τη λήξη και δεν πλένουν τα χέρια τους μετά από επαφή με ωμά κρέατα!

Ανεπαρκείς πρακτικές ασφάλειας τροφίμων διαπιστώνει έρευνα σε περίπου 3.000 φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιστολή κόλαφος από τους εργαζομένους του ΕΦΕΤ – Τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τα πρόστιμα!

Με επιστολή ο σύλλογος των εργαζομένων στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στις κυβερνήσεις των τελευταίων 12 ετών, καταδικάζει την εκχώρηση ελεγκτικού έργου σε ιδιώτες και κάνει λόγο για υπονόμευση του έργου του ΕΦΕΤ.

Από σήμερα σε ισχύ οι νέοι Ευρωπαϊκοί κανόνες για το πόσιμο νερό

Eπικαιροποιημένα πρότυπα ασφάλειας, διατάξεις συμμόρφωσης για τα προϊόντα που περιέχουν ή χρησιμοποιούν πόσιμο νερό, διαχείριση των κινδύνων ποιότητας, συνεχής επιτήρηση για μικροπλαστικά, ενδοκρινικούς διαταράκτες, και νέους τύπους χημικών ουσιών.

Εναλλακτικές (vegan) πρωτεΐνες: Χημικοί και μικροβιολογικοί κίνδυνοι

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing αναλύει το μοναδικό είδος κινδύνου για την ασφάλεια των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος.

Κλιμακώνεται η “επιδημία” δηλητηριάσεων από ζελεδάκια με κάνναβη – Noσηλείες και στην Ιρλανδία

Μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και οι ιρλανδικές αρχές προειδοποιούν για τα βρώσιμα προϊόντα με συνθετικά κανναβιδοειδή μετά από μια σειρά νοσηλειών.

ΚFC: Μηδενική βαθμολογία υγιεινής σε κατάστημα στη Βρετανία!

Επιθεωρητές υγιεινής επεσήμαναν πως το εστιατόριο της KFC έπρεπε να κάνει άμεσες αλλαγές, ειδικά στον τομέα της διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη για παιδικά ζελεδάκια από την Κίνα – Κίνδυνος πνιγμού – Ειδοποίηση RASFF

Περιέχουν πρόσθετα που κάνουν τα ζαχαρωτά πολύ σκληρά (σχηματίζουν γέλη) και υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας και πνιγμού για τα νήπια.

Σαλμονέλα σε αυγά – Συναγερμός στα σουπερμάρκετ Σουηδίας και Δανίας

Ειδοποίηση RASFF. Τα αυγά πωλούνται από μεγάλα σουπερμάρκετ όπως Lidl, Coop, Axfood, Mathem και ICA Sweden AB.

ΕΕ: Αναποτελεσματικές οι πρακτικές της Τουρκίας για την αντιμετώπιση μυκοτοξινών στα τρόφιμα

Παρουσία αφλατοξινών και άλλων μυκοτοξινών βρήκε έλεγχος της υπηρεσίας υγείας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΓΔ Sante, σε Τουρκικά αποξηραμένα σύκα και φιστίκια. Ανεπαρκείς...

Μελέτη: Τα μπαχαρικά είναι η δεύτερη αιτία παιδικών δηλητηριάσεων από μόλυβδο μετά τη ζωγραφική, στις ΗΠΑ

Αμερικανική μελέτη σε κομητεία των ΗΠΑ διαπίστωσε πως σχεδόν σε όλα τα μπαχαρικά, ακόμα και στα βιολογικά, υπάρχει μόλυβδος.

Τι είναι το “αυθεντικό” νερό σφενδάμου

Η ανάπτυξη και η προώθηση προϊόντων από νερό σφενδάμου έχει καθυστερήσει πολύ αν και το νερό σφενδάμου αναγνωρίζεται ως προϊόν προστιθέμενης αξίας με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Και… μυαλό δεν βάζουν – Η Γαλλία ενημέρωσε την RASFF για αφλατοξίνες σε σύκα από Τουρκία

Νέο περιστατικό ανίχνευσης αφλατοξινών σε προϊόντα από την Τουρκία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης