Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Δημοφιλές εστιατόριο “πατώνει” σε επιθεώρηση υγιεινής – “Πάρτι” από… κατσαρίδες!

Ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Λονδίνο έκλεισε μετά από παταγώδη αποτυχία σε έλεγχο υγιεινής τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανάκληση έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων λόγω Listeria

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, ανακαλούνται 9 κωδικοί προϊόντων, λόγω επιμόλυνσης με Listeria monocytogenes.

Κύπρος: Ανάκληση σνακ λόγω παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, το καταναλωτικό κοινό της χώρας ενημερώθηκε για μια νέα ανάκληση τροφίμου.

2+1 τρόποι για να γλιτώσετε την τροφική δηλητηρίαση και αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η... "αγαπημένη" εποχή των τροφικών δηλητηριάσεων, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που αλλοιώνει τα τρόφιμα. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρόληψη υπέρ σας.

Εντοπίστηκαν επικίνδυνες σταφίδες στην Τσεχία – Ειδοποίηση RASFF

Η τσεχική Αρχή Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων (CAFIA) εντόπισε μη ασφαλείς σταφίδες στην εγχώρια αγορά.

ΕΟΦ: Ανάκληση γνωστού συμπληρώματος σιδήρου

Ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων η ανάκληση γνωστού σκευάσματος / συμπληρώματος σιδήρου.

Κομοτηνή: 200 άτομα στο νοσοκομείο με σαλμονέλα – 400 συνολικά οι δηλητηριάσεις!

Πιθανή αιτία το κοτόπουλο που σερβιρίστηκε σε μουσουλμανική γιορτή όπου έγινε περιτομή σε αγόρια ηλικίας 7-10 ετών

Προσοχή – ειδοποίηση RASFF: Ανάκληση Ιταλικού RTD κοκτέιλ που διακινείται σε τουλάχιστον 18 χώρες και στην Ελλάδα

Ανακαλείται αλκοολούχο ποτό από την Ιταλία. Σοβαρός ο κίνδυνος σύμφωνα με το RASFF

Καπάκι συσκευασίας αλλάζει χρώμα με τη μεταβολή της θερμοκρασίας

Καινοτόμα τεχνολογία συσκευασίας, που διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση ευπαθών τροφίμων και ειδών ευαίσθητων στη θερμοκρασία κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση

Μικροπλαστικά στο 78% των πιο δημοφιλών εμφιαλωμένων νερών στη Γαλλία!

Σε μελέτη γαλλικής ΜΚΟ, το νερό που προορίζεται για παιδιά είναι το πιο μολυσμένο - Τα περισσότερα από τα μικροπλαστικά προέρχονται από τη φιάλη, το καπάκι και τη διαδικασία εμφιάλωσης

EFSA: Γνωμοδότηση για τη ζύμη Yarrowia lipolytica ως νέο τρόφιμο

Δημοσιεύθηκε νέα επιστημονική γνώμη της EFSA σχετικά με την ασφάλεια της επέκτασης της χρήσης της βιομάζας ζύμης Yarrowia lipolytica ως νέου τροφίμου σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283.

Ανίχνευση νοθείας στα ψάρια και θαλασσινά με χρήση του τελομερούς μήκους ως δείκτη αυθεντικότητας

Μια νέα ανασκόπηση προτείνει τη χρήση του τελομερούς μήκους ως δείκτη γνησιότητας που θα μπορούσε να παρέχει μια εναλλακτική μέθοδο για τη διαφοροποίηση των δειγμάτων ψαριών και θαλασσινών ή τον εντοπισμό απάτης.

Οι ερευνητές ζητούν συναίνεση σχετικά με τον ορισμό των επεξεργασμένων τροφίμων

Οι διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο ερμηνείας των «επεξεργασμένων τροφίμων» σημαίνουν ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τη διατροφή και την υγιεινή των τροφίμων, όπως αποκάλυψε μια νέα μελέτη.

FAO – ΠΟΥ: Τα δημητριακά στην κορυφή της κατάταξης μικροβιακού κινδύνου

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξαν τα τρόφιμα που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία από την άποψη της μικροβιολογικής ασφάλειας των τροφίμων.

Η ΕΕ αναβάλλει τους περιβαλλοντικούς κανόνες για να ενισχύσει την παραγωγή δημητριακών εν μέσω του πολέμου

Καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) κατέληξε σε μια δέσμη μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την παραγωγή σιτηρών σε ολόκληρη την ΕΕ και ενδεχομένως να καλύψουν το κρίσιμο εμπορικό χάσμα που προκαλεί επισιτιστική ανασφάλεια παγκοσμίως.

Ερευνητές: Προστατέψτε τα παιδιά από το ανθυγιεινό μάρκετινγκ τροφίμων στο TikTok

Οι ανθυγιεινές μάρκες τροφίμων και ποτών ενθαρρύνουν τους χρήστες του TikTok να εμπορεύονται τα προϊόντα τους για αυτούς, μετατρέποντάς τους αποτελεσματικά σε «πρεσβευτές μάρκας», χρησιμοποιώντας τους δικούς τους λογαριασμούς για διαφημιστική δραστηριότητα.

Αλκαλοειδή τροπανίου: Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές ανακλήσεις σε σνακ

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανακοίνωσε την ανάκληση 9 προϊόντων τσιπς τορτίγιας, λόγω της πιθανής παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου.

Ήδη καταναλώσαμε όσα μπορούσε να παράξει ο πλανήτης μέσα σε έναν χρόνο, χωρίς να εξαντλείται

Σήμερα η ανθρωπότητα κατανάλωσε ήδη το σύνολο της παραγωγής που ήταν εφικτή στον πλανήτη μέσα σε έναν χρόνο χωρίς την εξάντλησή του κι άρχισε πλέον να καταναλώνει φυσικούς πόρους με πίστωση, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Global Footprint Network και WWF.

Παιδιατρικό αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο: Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων του καλοκαιριού

Η Sante Publique της Γαλλίας, θορυβημένη από τα συνεχόμενα κρούσματα αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου σε παιδιά της χώρας, μιας σοβαρής μολυσματικής ασθένειας που συνήθως προέρχεται από τρόφιμα, εξέδωσε μια χρήσιμη λίστα με προληπτικά μέτρα.

Enginomics στο σχεδιασμό ποιότητας τροφίμων: Σχεδιάζοντας το φαγητό του μέλλοντος

Η γνώση του τρόπου χρήσης των υπερδυνάμεων των φυτικών τροφίμων, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για το βιώσιμο μέλλον της διατροφής.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης