Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Πτήση superjumbo με καύσιμο από μαγειρικό λάδι!

Η Airbus σχεδιάζει να φέρει το πρώτο αεροσκάφος μηδενικών εκπομπών στον κόσμο στην αγορά μέχρι το 2035.

Wageningen: Πώς η τιμή του γάλακτος ή η αλλαγή του καιρού επηρεάζει την ασφάλεια τροφίμων

Μελέτη του Πανεπιστημίου Wageningen δείχνει ότι μια ανωμαλία σε δείκτες όπως η τιμή του γάλακτος, η τιμή των ζωοτροφών και η μέση μηνιαία βροχόπτωση, μπορεί να συνδεθεί στατιστικά με έναν κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων πολλούς μήνες αργότερα.

Καινοτομία: Επεξεργασμένα φύλλα καπνού σε κρέας εργαστηρίου

Εξαιρετικές διαγράφονται οι δυνατότητες που έχουν τα καπνεργοστάσια, στο μέλλον των τροφίμων

Ζυμαρικά εμπλουτισμένα με σπιρουλίνα: Ένα δυνητικό συμπλήρωμα διατροφής και υγείας

Η νέα τάση της επιστήμης τείνει προς την ανάπτυξη βιοενεργών εμπλουτισμένων λειτουργικών ειδών διατροφής που καταναλώνονται ευρέως όπως ντόνατς, ζυμαρικά, ντρέσινγκ σαλάτας, μαγιονέζες και επιδόρπια.

Αθήνα: Το Vegan burger που έγινε must σε “meat lovers” εστιατόρια!

Μια κίνηση ενότητας και γαστρονομικής αριστείας που βάζει σε πειρασμό ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους

Μπύρα stout με μαύρη σοκολάτα!

Η νέα μπύρα συνδυάζει μια από τις πιο διάσημες μπάρες σοκολάτας της Αυστραλίας με μαύρη μπύρα, παρασκευασμένη με ψητή βύνη.

Το διάστημα διευρύνει τα σύνορα της γεωργίας και της βιολογίας

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) φιλοξενεί σήμερα περίπου 200 πειράματα, με έναν σημαντικό αριθμό από αυτά να  επικεντρώνεται στα τρόφιμα και τη γεωργία.

Φυσικές χρωστικές: Η νέα προτίμηση των καταναλωτών στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Δεν είναι εύκολο να μετατραπούν όλα τα χρώματα σε επιλογές καθαρής ετικέτας.

FunJuice Project: Καινοτομία ενθηλάκωσης προβιοτικών, ω3 λιπαρών και βιταμίνης D σε φυσικούς χυμούς

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση ο εμπλουτισμός με προβιοτικές καλλιέργειες σε μη ζυμούμενα τρόφιμα όπως οι χυμοί τα οποία επιπλέον υφίστανται επεξεργασία (συνήθως θερμική) που εμποδίζει τη βιωσιμότητα ζωντανών καλλιεργειών.

Η Kaufland παρουσιάζει κουζινικά σκεύη κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει, επίσης, μια ποικιλία από κατσαρόλες και τηγάνια σε διαφορετικά μεγέθη με βιώσιμη αντικολλητική επίστρωση.

Bread ProKeeper: Το «έξυπνο κουτί» που διατηρεί το ψωμί φρέσκο για εβδομάδες;

Τα περισσότερα κουτιά αποθήκευσης κρατάνε το οξυγόνο απ' έξω για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων, όμως, το Bread ProKeeper δεν κλείνει αεροστεγώς.

Γλειφιτζούρια με γεύση μπύρας για μείωση του άγχους των φιλάθλων σε αθλητικές διοργανώσεις

Η εταιρεία εμπνεύστηκε από έρευνα που δείχνει ότι το πιπίλισμα στα γλειφιτζούρια και άλλες σκληρές καραμέλες μπορεί να έχει μια ηρεμιστική επίδραση.

Καινοτομία: Εφαρμόζοντας τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των φτερών εντόμων σε συσκευασίες τροφίμων

Αναπαράγοντας τα φτερά ορισμένων εντόμων που σκοτώνουν βακτήρια, μια ομάδα επιστημόνων έχει αναπτύξει ένα φυσικό αντιβακτηριακό υλικό για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων.

Η Heineken λανσάρει την πρώτη… ψηφιακή μπύρα στον κόσμο

H Heineken Silver παράγεται 100% από pixels στον ψηφιακό κόσμο, με... μηδέν γλουτένη και θερμίδες και, όπως σχολιάζουν πολλοί σαρκαστικά, μηδέν διασκέδαση!

Απόφοιτοι πανεπιστημίου δημιουργούν παγωτό χωρίς αλλεργιογόνα

Με το κύριο συστατικό του παγωτού να είναι το γάλα, είτε ζωικής προέλευσης είτε από καρπούς ή σόγια, δεν είναι προσβάσιμο σε όλους, καθώς υπάρχουν πολλοί που είναι αλλεργικοί σε ένα ή και τα 3 μαζί από αυτά τα συστατικά.

Ποτηράκια καφέ και συσκευασίες από chips μετατρέπονται σε δομικά υλικά

Εταιρεία κατάφερε να ανακυκλώσει ποτήρια καφέ μίας χρήσης σε αδιάβροχα δομικά υλικά και δάπεδα.

Η απώλεια της γεύσης και της οσμής για όσους νόσησαν από covid έχει «σκοτώσει» την αγάπη για το φαγητό

Δημιουργία ειδικού "κιτ" φαγητού που βοηθά τους καταναλωτές να ¨ερωτευτούν" και πάλι το φαγητό

Σκανδιναβική δίαιτα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και γιατί τείνει να ξεπεράσει και τη Μεσογειακή διατροφή

Οι λόγοι για την άνοδο της δημοτικότητας της σκανδιναβικής δίαιτας

Ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων στα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας – Η ζάχαρη η αιτία του κακού;

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το βάρος για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μετατοπίζεται στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα τρόφιμα και όχι στο λίπος ή στο αλάτι

Ξέρεις από βέσπα;

Πως να κολυμπήσετε με επιτυχία στον... "μπλε ωκεανό" του marketing τροφίμων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης