Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Αύξηση στις παγκόσμιες πατέντες για υγιεινά σνακ

Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται και δημοσιεύονται παγκοσμίως και αφορούν υγιεινά σνακ αναμένεται να έχει αυξηθεί μέσα στο 2021

3D εκτύπωση τροφίμων: οι ανεξάντλητες προοπτικές χρήσης – πρόδρομος για την 4DFP

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και σύμφωνα με τους ειδικούς, στο μέλλον αναμένεται να έχουμε όλοι έναν εκτυπωτή τροφίμων στο σπίτι

Η καινοτομία είναι μονόδρομος για την ασφάλεια των τροφίμων

Οι μεταποιητές τροφίμων πρέπει να κατανοήσουν ότι η καινοτομία είναι μια επιτακτική ανάγκη, και θα τους βοηθήσει να μην υστερούν σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Μελέτη: Ποιοι παράγοντες οδηγούν τις αποφάσεις των καταναλωτών κατά την αγορά γάλακτος;

Η αξιολόγηση των προτιμήσεων των καταναλωτών, που σχετίζονται με τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά των ατόμων, θα μπορούσε να είναι σημαντική για τη χάραξη πιο αποτελεσματικών στρατηγικών μάρκετινγκ που βασίζονται σε μια πιο στοχευμένη επικοινωνία

Ελληνικό superfood: Το μέλι Σπάρτης με μύρτιλο Δράμας κατακτά τις αγορές του εξωτερικού

Το 60% των προϊόντων του συνεταιρισμού «Βιοδράμα», διοχετεύονται στην εσωτερική αγορά, με το υπόλοιπο 40% να «ταξιδεύει» σε Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία και Ντουμπάι

Διεθνή: Ρομπότ φτιάχνει burger ala carte

Μέσω εφαρμογής ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ποσότητα των φυτικών πρωτεϊνών ή των λιπαρών στο μπέργκερ του, όπως και το μέγεθός του ή τον τρόπο μαγειρέματος

Το αγαπημένο τυρί babybel τώρα και σε vegan!

Το νέο τυράκι με την «κρεμώδη» γεύση είναι χωρίς γαλακτοκομικά και έχει εγκριθεί από την Vegan Society.

BIO-FENCE: Νέο Αντιμικροβιακό Υλικό Επίστρωσης Χώρων παραγωγής

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές ενός νέου πολυμερούς, που με την προσθήκη του στην τελική επίστρωση σε τοίχους και δάπεδα των χώρων παραγωγής τροφίμων, δημιουργεί επιφάνειες που δεν ‘’φιλοξενούν’’ Listeria spp

Νέα Εποχή: Βιώσιμη συσκευασία τροφίμων που σκοτώνει επιβλαβή μικρόβια και μύκητες!

Η συσκευασία έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τις απαραίτητες ελάχιστες ποσότητες αντιμικροβιακών ενώσεων μόνο ως απόκριση στην παρουσία πρόσθετης υγρασίας ή βακτηρίων.

Nestlé: Το νέο διατροφικό λογότυπο – οδηγός για ισορροπημένη κατανάλωση υδατανθράκων

Η Nestlé έχει κυκλοφορήσει τα πρώτα προϊόντα με βάση το συγκεκριμένο λογότυπο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης

Bulletproof Coffee: Ο καφές με βούτυρο το νέο trend για απώλεια βάρους – viral στο TikTok

Το ρόφημα έχει γίνει μια δημοφιλής τεχνική απώλειας βάρους καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας θερμίδων που περιέχει, χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο γεύματος και λέγεται ότι εξαλείφει την πείνα για έως και έξι ώρες

Tetra Pak Iberia: Η νέα “έξυπνη” συσκευασία συνδεδεμένης επικοινωνίας με τους καταναλωτές

Η συσκευασία προσφέρει αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση τοποθεσίας, ποσοστό σάρωσης, αριθμός επισκεπτών, κοινοποιήσεις στα social, επιστροφές, διαδραστικά παιχνίδια

Θερμοκρασία ψυκτικών θαλάμων: Η ανάγκη χρήσης προσομοιωτών τροφίμων

Η νέα τεχνολογία παρέχει μια πιο ακριβή παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αποθηκευμένων ή μεταφερόμενων τροφίμων, καθώς δεν επηρεάζεται από τις συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας του αέρα.

Γιατί οι νέοι πίνουν λιγότερο από τη γενιά των γονιών τους;

Οι λόγοι που έχει μειωθεί η κατανάλωση αλκοόλ στους νέους, είναι η ανησυχία για το μέλλον, οι αλλαγές στην τεχνολογία και τον ελεύθερο χρόνο και η αλλαγή των σχέσεων με τους γονείς τους

Γάλα: Νέα μέθοδος προσθήκης φυτικών πρωτεϊνών στο αγελαδινό γάλα

Με χρήση άμεσα διαθέσιμου εξοπλισμού επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων που θα μπορούσε εύκολα να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε γαλακτοκομική εγκατάσταση

Ηθική στα τρόφιμα: Οι δεοντολογικές επιπτώσεις της ψηφιακής διασύνδεσης των εταιρειών

Ένα μεγάλο θέμα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων, είναι η διερεύνηση των επιπτώσεων της ψηφιακής συνεργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού

Quadrello di ovino: Το νέο πρόβειο φρέσκο τυρί που δημιούργησαν Ιταλοί επιστήμονες

Το νέο πρόβειο τυρί χαρακτηρίζεται από υψηλότερο επίπεδο χρώματος, έντασης οσμής, γλυκιάς, πικάντικης και γευστικής ανθεκτικότητας σε σχέση με το αγελαδινό τυρί Crescenza

NoLo: Τα ποτά χωρίς αλκοόλ ήρθαν για να μείνουν

Τα στοιχεία της τάσης για "νηφάλια" κατανάλωση αλκοόλ αυξάνονται παγκοσμίως

«Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή Τροφίμων» – Επιστημονική ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην FoodTech 2021- Βίντεο

Η ημερίδα ήταν μία από τις πολλές δράσεις της ΠΕΤΕΤ στην φετινή FoodTech, μετά την αναγκαστική απουσία δύο σχεδόν ετών λόγω της πανδημίας.

Οι GMO τελικά βοηθούν τη βιωσιμότητα και είναι η λύση απέναντι στην κλιματική αλλαγή;

Οι ειδικοί απαντούν στο γιατί οι ΓΤΟ αναμένεται να γίνουν απαραίτητοι μελλοντικά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο