Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Open Farm Days 2021: Εκδρομή στο αγρόκτημα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου

ΑρχικήΝέαOpen Farm Days 2021: Εκδρομή στο αγρόκτημα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου
spot_img

cibum team

Περιηγήσεις σε ελαιώνες και αμπελώνες, συλλογή φρούτων από τα δέντρα, μάζεμα αρωματικών βοτάνων, εργαστήρια, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες και αγορά προϊόντων κατευθείαν από τους παραγωγούς θα έχει μεταξύ άλλων η φετινή, διήμερη διοργάνωση Open Farm Days, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Στις Ημέρες Ανοιχτών Αγροκτημάτων συμμετέχουν περισσότερα από πενήντα αγροκτήματα, επιχειρήσεις αγροτουρισμού και μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που μας προσκαλούν να περάσουμε μία μέρα στη φύση, να γνωρίσουμε τους καλλιεργητές, να δούμε από κοντά πώς παράγεται το φαγητό μας και να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τη διαδρομή της τροφής.

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το αγρόκτημα της βραβευμένης βιοκαλλιεργήτριας Δήμητρας Τσακίρη στο Κιβέρι στο Άργος, η Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, το Κτήμα Δρύπες στην Κορινθία, το αγρόκτημα Ευκαρπία στη Λάρισα, όπου η συλλογή και η επεξεργασία των αρωματικών φυτών γίνονται χειρωνακτικά και φυσικά, όπως και οι Αμπελώνες Χατζησάββα στην Αλεξανδρούπολη, όπου καλλιεργούνται αυτή τη στιγμή οι ποικιλίες Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βιδιανό.

Το Open Farm Days 2021 περιλαμβάνει τόσο βιωματικές εκδηλώσεις εντός των αγροκτημάτων όσο και διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες openfarm.gr

Δείτε επίσης: 

Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX 

Επιστήμη: Πως οι γεύσεις δημιουργούν συνειρμικές αναμνήσεις 

Η κουλτούρα της ασφάλειας τροφίμων, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τι ψάχνουν οι ελεγκτές (Βίντεο)

Food Defence: οδηγός κάλυψης απαιτήσεων από το FSSC22000 

Ελληνικό γιαούρτι – «μαϊμού» σαρώνει την αγορά της Γερμανίας 

Έρευνα: Τα χημικά στα τρόφιμα η σημαντικότερη ανησυχία των καταναλωτών 

Ποια είναι η U.N. AQUA που ανοίγει το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι  

 «Πλαστικά» μιας χρήσης από φύκια θα καταργήσουν το πλαστικό  

100 χρόνια ιστορίας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έκπληξη: Τελικά τα λιπαρά των γαλακτοκομικών μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο 

Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα! 

Επιχειρήσεις τροφίμων: Ο κώδικας για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιογόνων  

  Επιχειρήσεις: Το μέλλον της πώλησης βρίσκεται στις στοχευμένες προσφορές και στα προσωποποιημένα μηνύματα 



Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.

Τα φθηνότερα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη – Αναλύσεις της Foodwatch σε 400 προϊόντα

Τα φθηνότερα προϊόντα περιέχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ενώ τα ακριβότερα τείνουν να είναι λιγότερο γλυκά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα