Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Τι είναι η Εργοθειονίνη (ERGO) και γιατί χαρακτηρίζεται ως “βιταμίνη της μακροζωίας”

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο χαρακτηρισμός "Βιταμίνη μακροζωίας"» είναι ο καταλληλότερος όρος για την περιγραφή του ρόλου που μπορεί να παίξει το ERGO στην ανθρώπινη υγεία

Ζητείται Προϊστάμενος Ποιοτικού Ελέγχου & Διασφάλισης Ποιότητας

Ελληνική Βιομηχανία κρέατος στην περιοχή της Κορινθίας ζητά Προϊστάμενο Ποιοτικού Ελέγχου & Διασφάλισης Ποιότητας

Αλουμίνιο στα τρόφιμα: Πηγές, ασφάλεια και κανονισμοί

Πως μπορεί το αλουμίνιο να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της διατροφής και πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία

Γιατί μαυρίζουν οι μπανάνες

Οι επιστήμονες προσπαθούν να σταματήσουν τη σπατάλη τροφίμων μελετώντας τις καφέ κηλίδες στις μπανάνες

Μελέτη: Οργανοληπτικό προφίλ ψωμιού χωρίς γλουτένη με εναλλακτικό αλεύρι Amorphophallus konjac

Μια νέα μελέτη αξιολόγησε το οργανοληπτικό προφίλ ψωμιού χωρίς γλουτένη, με αλεύρι Amorphophallus konjac (AK) σε διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Τα κουπόνια για την βενζίνη

Γιατί το Ελληνικό κράτος, δεν μπορεί να μας κάνει την ζωή πιο εύκολη...;

Πάρος, Μύκονος, Τήνος και Σαντορίνη ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό

Το βρετανικό περιοδικό Wallpaper κάνει λόγο για "αναγέννηση" μεταξύ των Ελλήνων οινοποιών

Wolt Market: Νέο dark store στη Νέα Ιωνία

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες στις οποίες η Wolt επένδυσε ήδη από το 2021 για την ανάπτυξη ενός δικτύου dark stores, ενισχύοντάς το με ολοένα και περισσότερες επιλογές μέσω του Wolt Market

Διεθνή: Ανακαλούνται κατεψυγμένα σμέουρα με Νοροϊό

Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση σμέουρων, η οποία οφείλεται σε επιμόλυνσή τους με Νοροϊό.

Λειτουργικά ζυμαρικά: Εμπλουτισμός με υποπροϊόντα φρούτων – Επιστημονική μελέτη

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία η προσθήκη υποπροϊόντων διαιτητικών ινών φρούτων στα ζυμαρικά, έχουν μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης του βιομηχανικού περιβάλλοντος, και χαμηλότερο κόστος

Ζητείται Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας

Η Loulis Food Ingredients, βιομηχανία παραγωγής αλεύρων και πρώτων υλών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής, επιθυμεί να προσλάβει Υπεύθυνο Διασφάλισης Ποιότητας

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ιατροτεχνολογικού προϊόντος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων - ΕΟΦ με σημερινό του δελτίο τύπου ενημέρωσε για την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ιατροτεχνολογικού προϊόντος.

Διεθνή: Ανακαλείται σαλάμι με Salmonella και Listeria monocytogenes

Η Ιρλανδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδας ιταλικού σαλαμιού λόγω παρουσίας Salmonella και Listeria monocytogenes.

Παιδικές τροφές εμπορίου για βρέφη: Πόσο ασφαλείς και υγιεινές είναι;

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης που αξιολόγησε την διατροφική ποιότητα και προώθηση των προϊόντων που διατίθενται στο εμπόριο βρέφη και μικρά παιδιά έως 36 μηνών

Δυναμική παρουσία του ΟΚΑΑ ΑΕ στην Έκθεση «FRESKON 2022»

Ο ΟΚΑΑ συμμετείχε με δυναμική παρουσία,  στηρίζοντας τις επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας φρούτων και λαχανικών που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του

Βασικά ερωτήματα και απαντήσεις για τις τιμές των τροφίμων

Πώς ξεκίνησε η άνοδος των τιμών τροφίμων, ποια η εξέλιξή της κατάστασης μέχρι το σήμερα και πώς θα φτάσουμε σε μια οριστική επίλυσή της;

Δανία: Οι αρχές προειδοποιούν για 57 επικίνδυνα συμπληρώματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Οι κίνδυνοι που ενέχουν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικές αιμορραγίες και βλάβη στον θυρεοειδή αδένα, λέει η Δανική Κτηνιατρική και Υπηρεσία Τροφίμων

Διαφημίσεις τροφίμων: Τα “κόλπα” που μεταμορφώνουν τα προπαρασκευασμένα φαγητά

Ένας food stylist  μοιράζεται τεχνικές που κάνουν το φαγητό να φαίνεται πιο ελκυστικό στις διαφημίσεις.

Βέλγιο: 62 οι λοιμώξεις από Salmonella που συνδέονται με τα Kinder της Ferrero

Η AFSCA με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της διερεύνησης των πιθανών σαλμονελλώσεων που συνδέονται με τα προϊόντα Kinder της Ferrero.

Ζητείται Γεωπόνος από οινοπαραγωγική εταιρεία

Μεγάλη οινοπαραγωγική εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει Γεωπόνο

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης