Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Φεστιβάλ γαστρονομίας στην Πελοπόννησο

17 και 18 Ιουλίου - Μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών, κεράσματα, επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς και εκθέσεις με βιολογικά προϊόντα

Κοιλιοκάκη: Τα μπισκότα από φακή μία πολλά υποσχόμενη εναλλακτική

Η εύρεση αποδεκτών εναλλακτικών τροφίμων χωρίς γλουτένη, όσον αφορά τόσο τη θρεπτική αξία όσο και την αισθητηριακή αποδοχή αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για τη βιομηχανία τροφίμων

Δίαιτα: Η “χρυσή” μέθοδος 400-600-600 για την απώλεια βάρους

Tι είναι ο κανόνας απώλειας βάρους 400–600–600 για πιο υγιεινές επιλογές διατροφής που προτείνει ο Βρετανός, διάσημος διαιτολόγος Michael Mosley;

Καινοτομία: Vegan βούτυρο από… μύκητες

Η Σουηδική Mycorena άνοιξε το δρόμο για εφαρμογές γαλακτοκομικών εναλλακτικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Μελέτη: Μικροπλαστικά στο κρέας, το γάλα και το αίμα εκτρεφόμενων ζώων

Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε μικροπλαστική μόλυνση στο βόειο κρέας και το χοιρινό κρέας, καθώς και στο αίμα αγελάδων και χοίρων στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Θαμώνας των McDonald’s αποκαλύπτει γιατί παραγγέλνει μεγάλες πατάτες σε ποτήρι

Σίγουρα το να παραγγείλετε πατάτες από τα McDonald’s σε ένα μεγάλο ποτήρι δεν είναι κάτι που είχατε σκεφτεί.

35 κρούσματα ηπατίτιδας συνδέονται με την κατανάλωση συμπληρωμάτων κουρκουμά

Ενώ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε τρόφιμα και φάρμακα για τα οφέλη του για την υγεία, πλέον έχουν ληφθεί πάνω από 100 αναφορές σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις του κουρκουμά στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Ανακαλείται από την Ελληνική αγορά rapid test covid με πλαστό πιστοποιητικό

Πλαστό πιστοποιητικό φαίνεται πως είχε ένα τεστ αντιγόνων για την ανίχνευση του κορωνοϊού, με χώρα προέλευσης την Τουρκία.

ΕΟΦ: Ανάκληση όλων των παρτίδων αγχολυτικού φαρμάκου της Pfizer

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση του συνόλου των παρτίδων φαρμάκου που χορηγείται για την αντιμετώπιση του άγχους.

“Γεύση Ελλάδας” από τον ΕΟΤ σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και ένταξη της χώρας στον οδηγό Michelin

Με εντελώς νέο "πρόσωπο" που αλλάζει μετά από 15 χρόνια και "γεύσεις" Ελλάδας, ο ΕΟΤ τοποθετεί ακόμη πιο ψηλά τη γαστρονομία στο χάρτη της τουριστικής προβολής ενώ μπαίνει επίσημα ως χώρα στον οδηγό Michelin.

Οι Millennials πετάνε περισσότερο φαγητό από κάθε άλλη γενιά

Μια μελέτη από την Currys δείχνει ότι οι millennials σπαταλούν περισσότερο φαγητό από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

3 τρόποι για να κάνετε μια αρχή στη μείωση του αλατιού

οφική  συνήθεια, αλλά πολλές φορές υπάρχει και σε τρόφιμα που ούτε καν υποπτευόμαστε. Πώς μπορούμε να κάνουμε μια αρχή για να το περιορίσουμε;

Ακόμα και η απλή θέα ενός γεύματος προκαλεί μια φλεγμονώδη απόκριση στον εγκέφαλο

Ακόμη και πριν οι υδατάνθρακες φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος, η ίδια η θέα και η μυρωδιά ενός γεύματος, προκαλούν την απελευθέρωση ινσουλίνης.

Πρώτη η Ferrero Rocher στην καρδιά των Βρετανών

Η Ferrero Rocher είναι η αγαπημένη σοκολάτα της Μεγάλης Βρετανίας , σύμφωνα με μια νέα έρευνα που κυκλοφόρησε για τον εορτασμό της Ημέρας Σοκολάτας.

Μαμά μοιράζεται στο Tik Tok το πώς εξοικονομεί χρόνο στην προετοιμασία σνακ των παιδιών της

Μια πολυάσχολη μαμά μοιράστηκε πώς εξοικονομεί χρόνο κάθε πρωί φτιάχνοντας και καταψύχοντας σάντουιτς για τα γεμάτα γεύματα των παιδιών της.

Καρπούζι με φέτα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς σνακ

Τα δύο τρίτα των Βρετανών λατρεύουν να πειραματίζονται με ασυνήθιστους συνδυασμούς φαγητών, συνδυάζοντας γλυκές με αλμυρές γεύσεις. Aς δούμε μερικούς από αυτούς.

Η λούπα του να τρως συνέχεια τα ίδια: Είναι καλή ή κακή συνήθεια;

Πολλοί από εμάς τρώμε τα ίδια τρόφιμα, ακόμη και τα ίδια γεύματα κάθε μέρα, ελλείψει χρόνου. Αλλά γνωρίζουμε αν αυτό στην πραγματικότητα μας βλάπτει;

Να γιατί πρέπει να βάλετε άμεσα τα φύκια στη διατροφή σας

Το θαλάσσιο φύκι είναι μια νόστιμη υπερτροφή, με πολλά διαφορετικά οφέλη για την υγεία μας.

Ποια γαλακτοκομικά “αξίζουν” περισσότερο

Πώς η ζύμωση βελτιώνει την διατροφική αξία των γαλακτοκομικών

8 Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας – Οι τροφικές αλλεργίες συνεχίζουν να απειλούν την υγεία των καταναλωτών

Επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η ραγδαία αύξηση των τροφικών αλλεργιών αποτελεί μια σύγχρονη πραγματικότητα, κάτι που οφείλεται σε διάφορες αλληλεπιδράσεις, όπως οι μεταβολές στις διατροφικές συνήθειες, τη στέγαση και το περιβάλλον.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ – Σοβαρός κίνδυνος από τα ψεύτικα κοσμήματα

Προσοχή στα φθηνά Κοσμήματα – Περιέχουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες - Εκατοντάδες ενημερώσεις στο RAPEX και ανακλήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΕ: Οριστικό ΤΕΛΟΣ στη δισφαινόλη Α (BPA) στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο "κύβος ερρίφθη" την περασμένη εβδομάδα και τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής για απαγόρευση της Δισφαινόλης Α σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών.

Ένας εντερόκοκκος μπορεί να “εξοντώσει” τις καρκινογόνες αφλατοξίνες – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Βιολογική αποτοξίνωση της αφλατοξίνης Β 1 από Enterococcus faecium HB2-2.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης