Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αποκρυπτογράφηση ετικετών στα τρόφιμα: Ποια η διαφορά μεταξύ Use By και Best Before

ΑρχικήΝέαΑποκρυπτογράφηση ετικετών στα τρόφιμα: Ποια η διαφορά μεταξύ Use By και Best Before
spot_img

cibum team

Η EFSA δημοσίευσε νέο κείμενο σχετικά με τις ετικέτες ημερομηνιών στα τρόφιμα αναφορικά μ τις ημερομηνίες λήξης. Σύμφωνα με αυτό αν και οι επισημάνσεις για την ημερομηνία λήξης Use By και Best Before  φαίνονται να μην έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην πραγματικότητα η διαφορά τους είναι μεγάλη. Το Use By (ανάλωση μέχρι)αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Το Best Before (ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι ) σχετίζεται με την ποιότητα των τροφίμων.

Όλα τα προσυσκευασμένα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν μια ετικέτα τροφίμων που φέρει την ένδειξη «Use By  ή «Best Before » προκειμένου να ενημερώνονται οι  καταναλωτές για το πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν τα τρόφιμα και πώς να αποθηκευτούν.

Το Use By αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Είναι μια οδηγία για τη χρήση ενός τροφίμου μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, μετά την οποία το φαγητό δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση και θα μπορούσε να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Το Best Before σχετίζεται με την ποιότητα των τροφίμων. Εφόσον τηρείτε τις οδηγίες αποθήκευσης, το φαγητό θα είναι ασφαλές για κατανάλωση και μετά την ημερομηνία που αναγράφεται, αλλά μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση ή υφή. Επομένως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να το πετάξετε ακόμα!

Οι επιστήμονες για την ασφάλεια των τροφίμων συνεργάζονται στενά με τους υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων για να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιούνται τα ίδια κριτήρια για τις ρυθμίσεις ημερομηνιών. Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι η επιστήμη μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε τις σωστές επιλογές όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και τα απορρίμματα τροφίμων.

Για περισσότερα σχετικά με Use By και Best Before δείτε: … EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής


Δείτε επίσης:

Γάμος: όταν η διατροφή γίνεται αιτία σύγκρουσης. Πώς να αντιμετωπίσετε τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του συντρόφου σας 

Τροφικές δηλητηριάσεις από άψητο μείγμα για κέικ 

Η 28χρονη από τη Χίο που εξάγει αρωματικά φυτά και βότανα σε όλο τον κόσμο 

Έρευνα: Ασαφείς οι ετικέτες αλλεργιογόνων για τους καταναλωτές 

Catherine Zeta Jones: H δίαιτα που την κρατά… κορμάρα στα 51 της! 

Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους; 

Νεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ 

Διακοπές και δίαιτα: 13 απόλυτα ρεαλιστικοί τρόποι για να χάσετε βάρος 

Επιστημονική μελέτη: Το κοτόπουλο είναι η κύρια πηγή Campylobacter σε ανθρώπους 

Η Βρετανική κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους πολίτες να κάνουν δίαιτα!  

Μηχανικώς Διαχωρισμένο Κρέας (ΜΔΚ): Τι ορίζει η νομοθεσία  

«Ύποπτα» για σαλμονέλα μπαχαρικά γνωστής εταιρείας  

Καινοτομία: Παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ από Vegan δέρμα με βάση τα φυτά

Νέα νοθεία φέτας: Βαραίνει το κατηγορητήριο  

X RAY στα τρόφιμα: Λειτουργία- εφαρμογές- εγκατάσταση-κόστος- μειονεκτήματα-απόδοση 

Alert: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα