Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Άρχισαν τα όργανα! Κίνδυνος πνιγμού από τα χάρτινα καλαμάκια – Προειδοποιήσεις από τις Αρχές

Προειδοποιήσεις για κίνδυνο πνιγμού από Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων και προστασίας καταναλωτών

Μελέτη: Ανθεκτικότητα στελεχών λιστέρια σε χλωριούχα απολυμαντικά σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων

Συγκέντρωση 500 mg/L απολυμαντικών σε χλώριο συνιστούν επιστήμονες για την καταπολέμηση στελεχών λιστέρια σε μονάδες τροφίμων

Τι κάνουν οι καταναλωτές για να μην πάθουν τροφική δηλητηρίαση

Έρευνα σε 2.026 καταναλωτές

Χωρίς σαλμονέλα τα μπισκότα της Mondelez διαβεβαιώνει η εταιρεία

Τέλος στις φήμες για μόλυνση των προϊόντων της από σαλμονέλα βάζει η Mondelez Ως απάντηση σε πολυάριθμα δημοσιεύματα που μιλούν για μόλυνση από σαλμονέλα, η...

Ο κρίσιμος ρόλος του ελέγχου υγρασίας, σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων

Γιατί πρέπει να ενσωματωθεί ο έλεγχος της υγρασίας στη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων

H αμφιλεγόμενη γλυφοσάτη και η απειλή για την υγεία των καταναλωτών

Συστατικό ενός τοξικού ζιζανιοκτόνου, η γλυφοσάτη συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι μας

Θανατηφόρο δηλητήριο σε γεύμα εστιατορίου – 12 άνθρωποι στη ΜΕΘ

Εντοπίστηκε το δηλητήριο ακόνιτο σε τζίντζερ - Ανάκληση του προϊόντος

Ιταλοί προτείνουν εμπρόσθια επισήμανση με πληροφορίες για τον βαθμό επεξεργασίας των τροφίμων

Επιστήμονες τάσσονται υπέρ της εμπρόσθιας επισήμανσης, η οποία εκτός από τη διατροφική σύνθεση θα λαμβάνει υπόψη και τις μεθόδους επεξεργασίας των τροφίμων

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατάλογος νέων Κανονισμών ΕΕ που εκδόθηκαν τον Αύγουστο 2022 για την ασφάλεια τροφίμων.

Διεθνή: 236 μαθητές με τροφική δηλητηρίαση σε 26 ημέρες

936 μαθητές συνολικά έπεσαν θύματα τροφιμογενών λοιμώξεων τους τελευταίους 8 μήνες στην Ινδία

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης μέσω των τροφίμων;

Συστάσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων

Έρευνα για την ηθική ακεραιότητα των εργαζομένων στη βιομηχανία τροφίμων

Ερευνητές μελέτησαν τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στο πλαίσιο της ηθικής διαχείρισης τροφίμων.

Food Fraud: Σύνοψη απάτης τροφίμων για τον Ιούλιο 2022 – Η ανακοίνωση της ΕΕ

Στοιχεία από 14 χώρες που αφορούν σε νοθευμένα ή λαθραίως διανεμόμενα τρόφιμα.

Έξαρση μολύνσεων από E. coli με 47 κρούσματα στη Σκωτία

Τρεις παιδικοί σταθμοί με επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλοι δύο κλειστοί για αποφυγή της περαιτέρω έξαρσης.

Επιστήμη: ΓΤΟ ρύζι με λιγότερο κάδμιο

Το ρύζι συντελεί στην πρόσληψη του 40-65% του συνόλου του καδμίου που απορροφά ο οργανισμός μας.

Διεθνή: 80 δηλητηριάσεις από μακαρόνια με κιμά

Το γεύμα διανεμήθηκε σε θεατές αγώνα ποδοσφαίρου!

Σαλμονέλα: Ο ρόλος των επαγγελματιών τροφίμων στην ΕΕ

Μελέτη-ανασκόπηση υπογραμμίζει τις πηγές μόλυνσης από σαλμονέλα και συνιστά καλύτερες συνθήκες υγιεινής από επαγγελματίες τροφίμων

Σαλμονέλα σε σοκολάτα: Ξανανοίγει το εργοστάσιο της Strauss

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα για το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Καπνιστά ψάρια: Αυξάνονται τα θύματα Listeria στη Βρετανία – Νέες οδηγίες από τον FSA

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανανεώνουν την προειδοποίηση για το θανατηφόρο ξέσπασμα Listeria από ψάρια

Συστήματα ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων

Μεταλλικές επιμολύνσεις και ξένα σώματα - Check weighers - Ποιότητα τροποποιημένης ατμόσφαιρας - Σφράγιση - Μικροδιαρροές

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης