Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Μπορούν τα προβιοτικά να μειώσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος; Ευρήματα πειραματικής μελέτης

Κλινική Αποτελεσματικότητα των Προβιοτικών για την Ανακούφιση των Συμπτωμάτων του Κρυολογήματος σε Υγιή Άτομα: Μια Τυχαιοποιημένη, Διπλά Τυφλή, Ελεγχόμενη με Εικονικό Φάρμακο Κλινική Δοκιμή

Έτοιμες βρεφικές τροφές: Χωρίς θρεπτικά συστατικά και τίγκα στη ζάχαρη – Εργαστηριακή έρευνα του BBC

Σύμφωνα με το BBC, τα σακουλάκια βρεφικής τροφής από έξι από τις κορυφαίες μάρκες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν καλύπτουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες των βρεφών και των νηπίων και παραπλανούν τους γονείς

Μέλι κουμαριάς: Ο ξεχασμένος ελληνικός «θησαυρός» που ξεπερνά κάθε υπερτροφή – Μελέτη του ΑΠΘ

Ο κρυμμένος διατροφικός θησαυρός της Δυτικής Ελλάδας βγαίνει από το περιθώριο - Χημικά και Λειτουργικά Χαρακτηριστικά του Μελιού Φράουλας (Arbutus unedo L.) Δυτικής Ελλάδας

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Για πρώτη φορά επιστήμονες συνδέουν την κατανάλωση πουλερικών με καρκίνο στο γαστρεντερικό

Νέα μελέτη καταρρίπτει το "φωτοστέφανο της υγείας" των πουλερικών

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

Τι ισχύει πραγματικά με τη χρήση του καστορέλαιου στον αφαλό που έχει γίνει viral

Η δημοφιλία στα social media δεν είναι απόδειξη αποτελεσματικότητας.

Πώς να αποφύγει κανείς τη διάρροια στο ταξίδι: Συμβουλές από γιατρούς που έχουν ταξιδέψει σε 41 χώρες

Βασικές πρακτικές για να απολαύσει κανείς τοπική κουζίνα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.

Ακόμη και μικρές ποσότητες αυτού του τρόφιμου αυξάνουν την αρτηριακή πίεση

Νέα μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καρδιαγγειακή υγεία.

Έρευνα ασφάλειας τροφίμων: Ποια τρόφιμα περιέχουν επιβραδυντικά φλόγας και άλλες μολυσματικές ουσίες

Μελέτη αποκαλύπτει τα τρόφιμα που κρύβουν χημικούς κινδύνους

Ποπκόρν ή νάτσος; Η θερμιδική απάντηση στο αιώνιο δίλημμα του σινεμά

Έρευνα αποκαλύπτει την ανάγκη για διατροφική επισήμανση στα τρόφιμα των κινηματογράφων, προειδοποιώντας για τις κρυφές θερμίδες.

Γιατί κάνουμε “σωσίβιο” στη κοιλιά στη μέση ηλικία; – Νέα μελέτη

Τα κύτταρα-κλειδιά που ευθύνονται για τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους στα 40.

Πως η βιομηχανία τροφίμων εκμεταλλεύεται την πείνα μας

Η σκοτεινή πλευρά των επεξεργασμένων προϊόντων.

Αυξημένα επίπεδα χημικών ρύπων σε φυτικά προϊόντα – Τι σημαίνει αυτό για τον καταναλωτή;

Μήπως υπάρχει υπερβολική εξάρτηση από βιομηχανικά επεξεργασμένα προϊόντα;

Η εναλλακτική του καφέ που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Η Michelle Patidar, διατροφολόγος με έδρα το Σικάγο, αποκαλύπτει τα οφέλη για την υγεία του matcha και πώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου

Οι μισοί Αμερικανοί θα μεταβούν σε φυτική διατροφή για την προστασία του πλανήτη – Μελέτη

Θα ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις με ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες;

Αρκούν 50 γραμμάρια την ημέρα από αυτό το τρόφιμο για να αυξήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κατά 15%

Μια νέα μελέτη δίνει σαφείς και αξιόπιστες απαντήσεις σχετικά με τους κινδύνους της κατανάλωσης επεξεργασμένου και κόκκινου κρέατος

Ο μαραθωνοδρόμος που έτρεξε σε 123 αγώνες αποκαλύπτει το διατροφικό μυστικό του

Η διατροφή και το συμπλήρωμα που του επιτρέπουν να διαπρέπει σε μαραθώνιους για δεκαετίες.

Γιατί πρέπει να αποφεύγεις τις μπανάνες όταν έχεις αυτό το πρόβλημα υγείας

Οι μπανάνες είναι θρεπτικές, αλλά για άτομα με αυτά τα προβλήματα, η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και υπό ιατρική καθοδήγηση.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης