Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Τι κινδύνους έχει η πίεση προς τα παιδιά να φάνε ενώ δε θέλουν – Επιστημονικά ευρήματα

Γιατί οι πρακτικές ορισμένων γονιών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διατροφικές συμπεριφορές των παιδιών. Από τα μεγαλύτερα άγχη που μπορεί να έχει ένας γονιός...

Οι κίνδυνοι που κρύβει το μέλι – Ποια ειναι η ασφαλής ημερήσια ποσότητα

Διαβάστε για το μέλι με τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ζάχαρη: Μύθος ή πραγματικότητα ότι «ταΐζει» τον καρκίνο; Τι λένε οι ειδικοί;

Διαιτολόγοι και ειδικοί στη νόσο δίνουν απαντήσεις

Τα θέματα του cibum με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2024

Τα θέματα του Cibum που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών και "κέρδισαν" εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα.

Το τυρί που πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες

Το βακτήριο Listeria monocytogenes αποτελεί αναγνωρισμένη και σημαντική απειλή για τις εγκύους και το έμβρυο που κυοφορούν.

Τι είναι το γάλα Χοκάιντο και ποια τα οφέλη του;

Σύμβολο της αριστείας των ιαπωνικών γαλακτοκομικών προϊόντων με αντίκτυπο στην κουλτούρα της βιομηχανίας τροφίμων σε όλο τον κόσμο

Γιατί πρέπει να μουσκεύουμε τη μαύρη σταφίδα πριν την κατανάλωση;

Ενίσχυσε την υγεία σου βάζοντας στην καθημερινή διατροφή σου μουσκεμένη μαύρη σταφίδα

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν στο εξής τρώτε μόνο ψωμί με προζύμι

7 Απίστευτα οφέλη από τη μετάβαση στο ζυμωτό ψωμί Read more at: http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/116691080.cms?utm_source=contentofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst

Αράπικο φιστίκι: Θρεπτικό, νόστιμο, αλλά και επιρρεπές στην καρκινογόνα αφλατοξίνη

Αραχίδα ή Κικιρίκι στην Θεσσαλονίκη ή Φουστουκούδι στα Κυπριακά, όπως και να το λέμε είναι από τους πιο θρεπτικούς αλλά και πιο επικίνδυνους ξηρούς καρπούς.

Λευκό και κίτρινο βούτυρο: Ποια είναι η διαφορά και ποιο είναι καλύτερο;

Για να ξέρουμε τι θα επιλέγουμε στο εξής για το ψωμί, τη μαγειρική και τα γλυκά μας

To κρυφό συστατικό στα «υγιεινά» τρόφιμα που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Μερικές από τις κορυφαίες τροφές που πιστεύουμε ότι είναι υγιεινές θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να υπονομεύουν τις προσπάθειές μας

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η ποσότητα σοκολάτας που μπορεί να σε σκοτώσει!

Γνωρίζατε όμως ότι η σοκολάτα περιέχει και ίχνη δηλητηρίου;

Γιατί δεν πρέπει να τα συνδυάζουμε τις μπανάνες με γάλα και γιαούρτι;

Για να αποφύγετε πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, αέρια ή παλινδρόμηση οξέος, είναι καλύτερο να αποφύγετε να συνδυάζετε μπανάνες με κάποια τρόφιμα

Οι 10 υπερτροφές που δε θα αφήσουν τα μαλλιά σας να γκριζάρουν

Η κατανάλωση συγκεκριμένων υπερτροφών βοηθά στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών παρέχοντας βασικά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την παραγωγή μελανίνης

Με αυτά τα τρόφιμα προλαμβάνουμε ή επιβραδύνουμε την εξέλιξη στο πολλαπλό μυέλωμα – Νέα μελέτη

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ο δεύτερος σε συχνότητα αιματολογικός καρκίνος

«Αρώνια»: Η νέα υπερτροφή που καλλιεργείται στη βόρεια Λέσβο και καταπολεμά πρόωρη γήρανση και καρκίνο

Η Ριζική Ικανότητα Απορρόφησης Οξυγόνου αυτού του μούρου (ORAC) είναι υψηλότερη από κάθε άλλο μούρο ή φρούτο

Τσάι σε φακελάκι ή χύμα; Ποιο είναι καλύτερο και γιατί;

Και οι δύο μέθοδοι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, αλλά ποια είναι πραγματικά καλύτερη;

Αυτό το τρόφιμο είναι καλύτερη θεραπεία για το βήχα και το κρυολόγημα από τα αντιβιοτικά

Είναι φθηνό, βρίσκεται στο ντουλάπι σας και δεν έχει σχεδόν καμία παρενέργεια.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο