Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Exercise Snacking: 6 προπονήσεις των 5 λεπτών τη μέρα αρκούν για σημαντική απώλεια βάρους

Ο ειδικός σε θέματα υγείας και διατροφής προτείνει μια σύντομη, εναλλακτική μέθοδο άσκησης για απώλεια βάρους με το όνομα exercise snacking.

Τι πρέπει να ξέρετε για την παγκόσμια βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών

Το Ινστιτούτο Καλών Τροφίμων (GFI) στην ετήσια έκθεσή του «Κατάσταση της Βιομηχανίας 2021», ανέλυσε σε βάθος το εναλλακτικό πρωτεϊνικό τοπίο.

ΠΟΥ – UNICEF: Επικρίσεις για τα βρεφικά παρασκευάσματα με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού

Λιγότερα από τα μισά νεογέννητα λαμβάνουν μητρικό γάλα εντός της πρώτης ώρας της ζωής τους, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα οδηγούν σε Αλτσχάιμερ και άνοια.

Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφών για περισσότερο από το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική έκπτωση, αποκάλυψε μια νέα μελέτη.

To… αδικημένο βούτυρο Ghee επιστρέφει και εκδικείται! 

Το βούτυρο Ghee είναι βασικό συστατικό, "αγνό" της ινδικής κουζίνας, αλλά παραγκωνισμένο, λόγω της περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά. Παρακάτω, θα αποκαταστήσουμε κάπως τη φήμη του, μαθαίνοντάς σας όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.

Φοιτητές: Διαδραστική εκπαίδευση καταλύτης στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών

Πώς μια σωστή, διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση πιο υγιεινών διατροφικών προτύπων από τους φοιτητές.

«Πρωτοβουλία»: Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων (FOPNL)

Στις 3 Αυγούστου, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας απέστειλε επιστολή στο ΥΠΑΑΤ, με κοινοποίηση στον ΕΦΕΤ, σχετικά με τη τα αποτελέσματα της μελέτης για τη διατροφική επισήμανση εμπρόσθιου πεδίου στις συσκευασίες τροφίμων.

Η καθημερινή προσθήκη αλατιού στα τρόφιμα συνδέεται με πρόωρη θνησιμότητα! Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους άνδρες

Νέα μελέτη δίνει άλλο ένα δυνατό "χτύπημα" στη συνήθεια της κατανάλωσης αλατιού

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

Η Κινόα μπορεί να “πολεμήσει” τον διαβήτη τύπου 2 – Νέα επιστημονική μελέτη

Οι πολυφαινόλες της κινόα, περιορίζουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Επιστήμη: Νέο γλυκαντικό με ελάχιστες θερμίδες και προβιοτικά οφέλη

Επιστήμονες από το ACS' Journal of Agricultural and Food Chemistry ανακάλυψαν νέο γλυκαντικό, με προβιοτικές επιδράσεις στο εντερικό μικροβίωμα.

Καλοκαίρι: Μήπως είναι κακό να τρώμε παγάκια;

Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσης πάγου και ποιες οι παρενέργειες - Τι είναι η διαταραχή της παγοφαγίας

Το μυστήριο πίσω από τη σύνδεση εντέρου – εγκεφάλου

Ο νευροεπιστήμονας Diego Bohórquez προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για το πώς ο εγκέφαλος και το έντερό σας ανταλλάσσουν πληροφορίες.

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Οι Θαυματουργές ιδιότητες των κόκκινων φρούτων

Πληθώρα ερευνών και μελετών εγκωμιάζουν τις ιδιότητες και τα οφέλη στην υγεία που έχουν πολλά κόκκινα φρούτα, όπως μούρα και φράουλες.

Το νέο ενέσιμο “θαύμα” για απώλεια βάρους – Η θέση του ΕΚΠΑ

Η Τιρζεπατίδη, ένας νέος εβδομαδιαίος ενέσιμος παράγοντας, μειώνει το σωματικό βάρος κατά 20% σε ασθενείς με παχυσαρκία

Μεσογειακή διατροφή για μια υγιή καρδιά

Το 26% σε μελέτη για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στα καρδιακά νοσήματα εμφάνισε χαμηλότερο κίνδυνο να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Διακοπές και δίαιτα: 12+1 απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος

13 απόλυτα ρεαλιστικές και εύκολες συμβουλές που θα βοηθήσουν ή να διατηρήσετε το βάρος σας ή να χάσετε λίγα κιλά

Γιατί το κόκκινο κρέας αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το “μονοπάτι”

Οι χημικές ουσίες που παράγονται στον πεπτικό σωλήνα από μικρόβια του εντέρου μετά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και το υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να συμβάλλουν σε υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο

9 tips για να δώσετε περισσότερη ζωή στα τρόφιμά σας

Τεχνικές αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων εν καιρώ πληθωρισμού, για να μην πάει χαμένο ούτε ψίχουλο.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης