Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Τα βακτήρια του εντέρου θα μπορούσαν να εξελιχθούν μέσα μας για να ξεφύγουν από το έντερο

Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να είναι σε θέση να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου για να ζήσουν έξω από το έντερο, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη, κάτι που μπορεί να τα κάνει πιο επικίνδυνα.

Σκωτία: Σε νηπιαγωγείο 28 κρούσματα E.Coli O157

Το ξέσπασμα του E. coli στη Σκωτία συνδέεται με νηπιαγωγείο στο Haddington, με σχεδόν 30 περιπτώσεις να έχουν εντοπιστεί σε αυτό.

Επιστήμη: Οι διανοητικές δραστηριότητες το κλειδί για τη πρόληψη της άνοιας

Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα κινεζική επιστημονική μελέτη

Ζελεδάκια -συμπληρώματα διατροφής: Η προσαρμογή στο βιγκανισμό

Καθώς οι vegans αποτελούν ένα σεβαστό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, ήρθε η ώρα της βιομηχανίας συμπληρωμάτων σε ζελεδάκια να συμμορφωθούν εξίσου σε αυτή την τάση.

«Εκπληκτικές» οι επιδράσεις των σταφυλιών με αξιοσημείωτες δυνατότητες για οφέλη στην υγεία

Πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Νέας Αγγλίας δείχνουν «αξιοσημείωτες» επιπτώσεις της κατανάλωσης σταφυλιών στην υγεία και στη διάρκεια ζωής.

Καναδική έρευνα απορρίπτει τη συσχέτιση του COVID-19 με την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη σε παιδιά

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε παιδιά και νέους στο Οντάριο του Καναδά σχετικά με τη συχνότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Φυσικό» & «Καθαρό»: Σταθερά ψηλά στις τάσεις των αγορών τροφίμων και ποτών

Σύμφωνα με την Έρευνα Τροφίμων και Υγείας 2022 του Διεθνούς Συμβουλίου Πληροφοριών Τροφίμων (IFIC), η προτίμηση για προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως «φυσικά» και «καθαρά» αυξήθηκε το 2022.

Η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Υγιεινής  στη Σιγκαπούρη στις 15 – 16 Φεβρουαρίου 2023

Το Ινστιτούτο RGHI  διοργανώνει την πρώτη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Υγιεινής  στη Σιγκαπούρη 15 – 16 Φεβρουαρίου 2023.

Αυξημένος ο κίνδυνος κατάγματος στο ισχίο για τις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή, σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Οι γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή, έχουν 33% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν κάταγμα στο ισχίο (γοφό), σε σχέση με όσες τρώνε κρέας τακτικά (τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα), δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Διαδικτυακή απάτη σχετικά με προώθηση σκευασμάτων για τις καρδιαγγειακές παθήσεις καταγγέλλει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Την προσοχή των πολιτών σχετικά με προώθηση σκευασμάτων για τις καρδιαγγειακές παθήσεις μέσω Διαδικτύου εφιστά με ανακοίνωση της, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Μελέτη: Περιβαλλοντικές επιπτώσεις 57.000 επεξεργασμένων τροφίμων πολλαπλών συστατικών

Μια μελέτη που εκτιμά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις 57.000 προϊόντων διατροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό PNAS από μια ερευνητική ομάδα, υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σκωτία: Μόλυνση αγνώστου αριθμού παιδιών από E. coli O157

Υγειονομικοί στη Σκωτία ερευνούν μια σειρά από πρόσφατες λοιμώξεις από E. Coli, που έχουν μολύνει άγνωστο αριθμό παιδιών.

Βελτιωμένα μπισκότα ζάχαρης με χρήση.. μπανανόφλουδας!

Ερευνητές δημοσίευσαν μελέτη στο ACS Food Science & Technology, στην οποία δείχνουν ότι η ενσωμάτωση αλεύρου φλούδας μπανάνας στο κουρκούτι μπισκότων ζάχαρης, τα κάνει πιο υγιεινά, αλλά και πιο νόστιμα.

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Τα ποτάμια στερεύουν, τα χωράφια ξεραίνονται και η Ευρώπη μένει χωρίς καλαμπόκι

Η ξηρασία, η απουσία βροχοπτώσεων και ο καύσωνας προκαλούν μεγάλες ελλείψεις στην παραγωγή καλαμποκιού της ΕΕ.

Υποκατάστατα αλατιού: Το χλωριούχο κάλιο μειώνει δραστικά πίεση και  καρδιαγγειακά νοσήματα

Το χλωριούχο κάλιο μειώνει δραστικά πίεση και καρδιαγγειακά νοσήματα, αποδεικνύει νέα μελέτη.

Έρευνα του FSA αποκαλύπτει πώς τρώνε οι Βρετανοί σήμερα

Οι τρεις κορυφαίες ανησυχίες που σχετίζονται με τα τρόφιμα μεταξύ των καταναλωτών στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι η σπατάλη τροφίμων, η ποσότητα ζάχαρης στα τρόφιμα και η καλή μεταχείριση των ζώων.

Exercise Snacking: 6 προπονήσεις των 5 λεπτών τη μέρα αρκούν για σημαντική απώλεια βάρους

Ο ειδικός σε θέματα υγείας και διατροφής προτείνει μια σύντομη, εναλλακτική μέθοδο άσκησης για απώλεια βάρους με το όνομα exercise snacking.

Τι πρέπει να ξέρετε για την παγκόσμια βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών

Το Ινστιτούτο Καλών Τροφίμων (GFI) στην ετήσια έκθεσή του «Κατάσταση της Βιομηχανίας 2021», ανέλυσε σε βάθος το εναλλακτικό πρωτεϊνικό τοπίο.

ΠΟΥ – UNICEF: Επικρίσεις για τα βρεφικά παρασκευάσματα με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού

Λιγότερα από τα μισά νεογέννητα λαμβάνουν μητρικό γάλα εντός της πρώτης ώρας της ζωής τους, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εξέδωσαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης