Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Βιταμινούχα νερά: Είναι πράγματι καλά για την υγεία;

Οι ειδικοί τοποθετούνται, εκφράζοντας ενστάσεις.

Δυναμώνουν οι φωνές κατά των ενεργειακών ποτών – Οι δραματικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης και οι συστάσεις των αρχών

Γιατί τα ενεργειακά ποτά τύπου Prime θα έπρεπε να απαγορεύονται στα παιδιά.

Θάνατοι από το πολύ νερό: Είναι σωστή ή λάθος η σύσταση για 8 ποτήρια την ημέρα;

Η δηλητηρίαση από πολύ νερό, έχει χρησιμοποιηθεί και ως μέθοδος βασανιστηρίων!

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπισκότων κανέλας

Ανιχνεύτηκε κουμαρίνη σε υψηλή ποσότητα.

Προσοχή! Επικίνδυνη σος τσένταρ διατίθεται από ελληνικά σουπερμάρκετ

Ειδοποίηση RASFF για ανίχνευση πολύ επικίνδυνου βακτηρίου - Το ντιπ πωλείται σε 22 χώρες!

Αντιοξειδωτικά: Η «σκοτεινή» πλευρά τους και οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Ο κίνδυνος από τον ανεξέλεγκτο εμπλουτισμό τροφίμων με αντιοξειδωτικά.

Εσείς ξέρετε σε ποιο σημείο να βάλετε το θερμόμετρο τροφίμων;

Οδηγίες για ασφαλή και σωστή μέτρηση της θερμοκρασίας στα τρόφιμα.

Τι είναι τα νοοτροπικά

Ποιες κατηγορίες υπάρχουν - Τι προτείνουν οι ειδικοί.

H ασπαρτάμη… ξαναχτυπά! Συνδέεται και με έλλειμμα μάθησης και μνήμης

Κληρονομικές οι αρνητικές γνωστικές επιδράσεις της ασπαρτάμης.

Trans λιπαρά: Η “ύπουλη” ιστορία τους – Πως να τα αναγνωρίζουμε στα τρόφιμα

Πίσω από τις λέξεις στις ετικέτες, ίσως κρύβεται το χειρότερο είδος λίπους για τον οργανισμό μας.

Η ΕΕ συστήνει στους Ευρωπαίους μείωση της κατανάλωσης γλυκαντικών

Στο "στόχαστρο" ακεσουλφάμη Κ, ασπαρτάμη, αντβαντάμη, κυκλαμικά, νεοτάμη, σακχαρίνη, σουκραλόζη, στέβια και παράγωγά της.

Σουπερμάρκετ: Τα τέσσερα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε ή να προσέχετε

Ποια τρόφιμα στα ράφια των σουπερμάρκετ χρειάζονται προσοχή για την αποφυγή τροφικής δηλητηρίασης.

Τα “φονικά” μακαρόνια: Ο 20χρονος και η 7χρονη που έχασαν τη ζωή τους από μακαρόνια

Οι τραγικές περιπτώσεις που μας υπενθυμίζουν ότι ο λάθος χειρισμός του πιο δημοφιλούς φαγητού μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Τραγικό! Η δηλητηρίαση από μόλυβδο προκαλεί πολύ περισσότερους θανάτους και μείωση του IQ των παιδιών από ό,τι θεωρούνταν μέχρι σήμερα

H πρώτη μελέτη που αξιολογεί τις επιπτώσεις της έκθεσης στον μόλυβδο στα καρδιακά νοσήματα και στην μείωση του δείκτη ευφυίας στις πλούσιες και αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Ευρώπη καθησυχάζει τους καταναλωτές για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, αμφισβητώντας τις σχετικές μελέτες

H αλήθεια πίσω από τα πρωτοσέλιδα: Οι μελέτες για τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν πολλές "αβεβαιότητες" και "ασάφειες" και προκαλούν σύγχυση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα.

Χάρτινα καλαμάκια: Το χρονικό όριο για ασφαλή χρήση – Κίνδυνος από χημικές ουσίες

Πόσο χρόνο μπορούν να παραμείνουν στο στόμα χωρίς κίνδυνο.

Προσοχή-ΕΦΕΤ: Ανάκληση παστελιού με σοκολάτα

Περιέχει καζεϊνη γάλακτος.

Αντιθρεπτικά συστατικά σε φρούτα και λαχανικά – Τι ισχύει

Πρέπει να αποφεύγω την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω «αντιθρεπτικών συστατικών»;

Σαλμονέλα σε αυγά: Πώς να προστατευτείτε

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην υποστείτε τις δυσάρεστες συνέπειες μετά την κατανάλωση μολυσμένων αυγών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης