Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.

Ελληνική Βιομηχανία τροφίμων και τουρισμού: Σημαντική οριζόντια προσθήκη σε όλα τα πρότυπα ISO

Η τροποποίηση που ήρθε από το... "πουθενά" για τους πιστοποιημένους οργανισμούς και ενισχύει τη δέσμευση για τη Δράση για το Κλίμα μέσω της τυποποίησης - Η θέση της TÜV AUSTRIA Hellas.

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Ελληνικός «πόλεμος» των σνακ: Στο ΣΕΕ η El Sabor κατά της Jumbo snacks

Η El Sabor προσέφυγε στο Συμβούλιο Ελέγχου επικοινωνίας καταγγέλλοντας την διαφήμιση των JUMBO TORTILLA CHIPS.

Συναγερμός για επικίνδυνα επίπεδα χημικών ουσιών στην παγκόσμια παροχή νερού – Πως να τα αφαιρέσετε από τη βρύση σας

Ποια φίλτρα νερού είναι κατάλληλα για την απομάκρυνση των "για πάντα χημικών";

ΕΕ: Πρόταση για επικαιροποίηση των κριτηρίων ασφάλειας του Κανονισμού 2073/2005 για τη Listeria monocytogenes

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα.

Η καλή είδηση της ημέρας: Τι έδειξε μεγάλη έρευνα για επιμολυντές σε τρόφιμα για βρέφη και παιδιά

Ανάλυση 739 δειγμάτων βρεφικών και παιδικών τροφών από το ινστιτούτο CVUA Freiburg της Γερμανίας.

Τι είναι το E. coli που παράγει τις θανατηφόρες τοξίνες Shiga

Μοριακή μικροβιολόγος αναλύει την πιο ισχυρή ομάδα παθογόνων στελεχών E. coli.

ΕΕ: Ψηφίστηκαν οι νέες “Οδηγίες για το πρωινό” – Τι θα ισχύει για μέλι, χυμούς και μαρμελάδες

Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού από τρίτες χώρες και για σαφέστερη σήμανση σχετικά με την περιεκτικότητα των χυμών φρούτων σε σάκχαρα και για την ελάχιστη περιεκτικότητα σε φρούτα στις μαρμελάδες.

Προσοχή: Σοβαρός κίνδυνος από τσάι που πωλείται και στην Ελλάδα – Συναγερμός σε 30 χώρες

Eιδοποίηση RASFF για τσάι που ενέχει κίνδυνο σοβαρών ασθενειών.

Ονομασία Plant based προϊόντων: Το νομοθετικό κενό – Τι ισχύει στην Ελλάδα. Της Ντίας Χωραφά

H Σύγχυση στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με ονομασίες, προδιαγραφές και, επισήμανση.

Σαλμονέλα σε ράφια σουπερμάρκετ: Δεν αρκούν τα απολυμαντικά… χρειάζεται και ένα καλό σκούπισμα

Πειραματική μελέτη για την ευαισθησία των βιοφίλμ ξηρής επιφάνειας Salmonella enterica Typhimurium στην απολύμανση.

Τα 10 Ελληνικά προϊόντα που πήραν πιστοποίηση για την αντιοξειδωτική δράση τους

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που θεσπίζει πρότυπο για το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο προϊόντων.

Good Food for Thought: Διαλύθηκαν μύθοι και αποκαλύφθηκαν αλήθειες για την Ασφάλεια Τροφίμων

Με hostess την Νίκη Λυμπεράκη και καλεσμένους την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νίκο Γδοντέλη, από το cibum.

H νέα ΚΥΑ του ΥΠΑΑΤ για το εμπόριο κρέατος – Προστασία από ελληνοποιήσεις

Ριζικές αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει την προστασία του ελληνικού κρέατος από ΥΠΑΑΤ και Οικονομικών.

Εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων: Το πάτωμα μεγάλος “ένοχος” για την επιβίωση επικίνδυνων βακτηρίων

Πώς ένα τροφιμογενές βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε περιβάλλοντα προετοιμασίας τροφίμων - Επιστημονική μελέτη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης