Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Ιωδιούχο αλάτι: Εσείς γνωρίζετε ότι το ιώδιο στο αλάτι είναι πρόσθετο;

Γιατί προσθέτουν ιώδιο στο επιτραπέζιο αλάτι - Το αλάτι είναι από τα πρώτα functional foods - Η γνώμη της EFSA - Τι έδειξε μελέτη σε Έλληνες φοιτητές σχετικά με τη χρήση ιωδιούχου αλατιού.

Διαλείπουσα νηστεία: Μειώνει τις καρδιακές επιπλοκές στους πάσχοντες από Covid-19

Νέα έρευνα συνδέει τη διαλείπουσα νηστεία με μείωση των επιπλοκών σε καρδιοπαθείς που πάσχουν από Covid-19.

Ποια λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ωμά και γιατί

Οι ειδικοί απαριθμούν τα λαχανικά που όταν τρώγονται ωμά μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα, καθώς και γιατί μερικά είναι πιο θρεπτικά όταν καταναλώνονται μαγειρεμένα.

Είναι ασφαλές να φάω ωμό μπέικον; Οι κίνδυνοι του άψητου μπέικον

Πότε μπορεί κάποιος να καταναλώσει το μπέικον κατευθείαν από τη συσκευασία χωρίς να υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Μύθοι και αλήθειες για τη “θαυματουργή” κρεατίνη

Πρόκειται για αναβολικό στεροειδές ή για ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα διατροφής;

“Φονική” τροφή το αλάτι! Νέα παρέμβαση του ΠΟΥ στην βιομηχανία τροφίμων και τα κράτη

Η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού το καθιστά τον κορυφαίο παράγοντα κινδύνου για θανάτους που σχετίζονται με τη διατροφή, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δίαιτα Κέτο: Νέα προειδοποίηση για αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και της κακής χοληστερόλης

Η υιοθέτηση της δίαιτας κέτο συσχετίστηκε με αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Προσοχή: Ανακαλούνται επικίνδυνα πατατάκια που κυκλοφορούν ευρέως στην Ελληνική αγορά

  Ενημέρωση της Ελλάδας από την RASFF – Τα πατατάκια προέλευσης Ολλανδίας περιέχουν υπερβολική ποσότητα ακρυλαμιδiου - Διακινούνται σε 26 χώρες.

Μπορώ να φάω ωμό κουνουπίδι;

Ένα από τα οφέλη της κατανάλωσης ωμού κουνουπιδιού είναι η συμβολή του στην απώλεια βάρους. Ποια είναι όμως η σημαντική παρενέργεια;

4 ζωικά τρόφιμα που είναι καλύτερο να επιλέγετε βιολογικά

Πολλά συμβατικά τρόφιμα περιέχουν πολλές χημικές ουσίες και φάρμακα έναντι των βιολογικών τροφίμων.

Σοβαρά τώρα; Υπάρχουν εθιστικά τρόφιμα;

H αποκατάσταση της αλήθειας...

Η ταχύτητα μάσησης αλλάζει τη γεύση!

Επιστημονική μελέτη εξέτασε πόσο επηρεάζεται η αισθητηριακή αντίληψη σύνθετων τροφίμων από την ταχύτητα που τρώμε.

Κακάο: Η επεξεργασία του δεν μειώνει τα οφέλη του στην υγεία

Η επεξεργασία, όπως η ζύμωση και το ψήσιμο, δεν μειώνει τα οφέλη του κακάο, έδειξε νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Penn State.

4 τρόποι να μειώσετε τις επικίνδυνες χημικές ενώσεις όταν βράζετε ζυμαρικά

Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε νερό με ιωδιούχο αλάτι μπορεί να παράγει δυνητικά επιβλαβή υποπροϊόντα - Επιστημονική μελέτη.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας 

Η νόσος έχει πλέον αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας - Το 2022, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως ήταν παχύσαρκοι.

Και όμως… τα τρόφιμα με και χωρίς γλουτένη διαφέρουν ως προς τη διατροφική τους αξία

Επιστήμονες συνέκριναν τη διατροφική αξία των προϊόντων με και χωρίς γλουτένη τα τελευταία 9 έτη.

500 έξτρα βήματα τη μέρα μειώνουν 14% τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων στους ηλικιωμένους

Όσοι ξεπερνούν τα 4.500 βήματα καθημερινά, έχουν 77% μικρότερο κίνδυνο για κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Η διατροφή με υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας και φυτικές τροφές μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από διαβήτη

Μελέτη του Harvard επισημαίνει πως ένα διατροφικό πρότυπο με έμφαση στις φυτικές τροφές και στους υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας μειώνει κατά 24% τη θνησιμότητα από διαβήτη τύπου 2.

Με λοιμώξεις κινδυνεύουν όσοι κοιμούνται λίγο ή πάρα πολύ!

Όσοι κοιμούνται λιγότερες από έξι ώρες ή περισσότερες από εννέα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν από ιούς ή βακτήρια, σύμφωνα με νορβηγική έρευνα.

Ο πεσκατεριανισμός είναι ένα πιο θρεπτικό και πιο οικολογικό διατροφικό μοντέλο, συνιστά νέα μελέτη

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tulane της Λουιζιάνα των ΗΠΑ ανέδειξαν την δίαιτα pescatarian ως τη θρεπτικότερη και με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης