Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Η Γεωπόνος του Coffe tales πίσω από τη μεγάλη γιορτή Μποζολέ στον Πειραιά  

Πως ένα μικρό καφέ έχει γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη.

Στέβια και υψηλή θερμοκρασία: Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τη ζάχαρη σε αρτοσκευάσματα;

Πως ανταποκρίνεται η στέβια στις υψηλές θερμοκρασίες;

Παιδί: Ερευνητές προειδοποιούν για τη συχνή χρήση μελατονίνης

Στις ΗΠΑ σχεδόν 1 στα 5 παιδιά λαμβάνουν την ορμόνη που βοηθά στον ύπνο

Αλήθειες και ψέματα για τις στατίνες και τις καρδιακές νόσους – Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η λάθος προσέγγιση του ιατρικού κατεστημένου που θεωρεί την χοληστερόλη ως πρωτογενές αίτιο των καρδιαγγειακών ασθενειών.

«Πληρώνω όσο πετάω»: Σύστημα για τη μείωση αποβλήτων τροφίμων στην Ελλάδα

 Η Ελλάδα σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη στη διαχείριση και ανακύκλωση συσκευασιών.

Η αντικατάσταση ζωικών τροφίμων με φυτικά σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας

Μελέτη δείχνει πως η αντικατάσταση 50gr κρέατος με 50gr ξηρούς καρπούς μειώνει τις καρδιακές παθήσεις κατά 27%.

Φούρνος ρομπότ vs. φριτέζα αέρος

Αν και ο φούρνος αλογόνου υπάρχει πολύ πιο πριν από τη φριτέζα αέρα η οποία κάνει θραύση, κάποιοι τον προτιμούν φανατικά...

Τροφική αηδία: Οι γυναίκες αηδιάζουν περισσότερο από τους άντρες

Πως επιδρά το φύλο και η ηλικία στην ανάπτυξη διατροφικών εμμονών και αισθήματος αηδίας.

Τι είναι τελικά τα δημητριακά ολικής αλέσεως; Eρωτήσεις και απαντήσεις

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως;

Βρετανία: Ο «φόρος ζάχαρης» συνδέεται με τη μείωση των εξαγωγών δοντιών στα παιδιά

Η εισφορά στη βιομηχανία αναψυκτικών μπορεί να απέτρεψε χιλιάδες παιδιά να χρειαστεί να βγάλουν τα δόντια τους λόγω τερηδόνας.

Mincemeat pie: Το παράξενο βρετανικό Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο με κιμά και ζάχαρη

Πως η ζάχαρη καθόρισε τη συνταγή στο πέρασμα των χρόνων.

Πως να μειώσετε την αρτηριακή πίεση μέσα σε μία εβδομάδα

Μελέτη σε περισσότερους από 200 ενήλικες από 50 έως 75 ετών.

Το “αδικημένο” σέσκουλο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γιατί λέγεται ελβετικό (Swiss chard) αφού στην πραγματικότητα είναι Σικελικό;

Πως μολύνονται  οι άνθρωποι  από τροφές για κατοικίδια;

Πώς αρρωσταίνουν οι άνθρωποι από μολυσμένες τροφές για κατοικίδια αφού δεν τις καταναλώνουν;

Η γαλοπούλα στην Ελλάδα και τα… «μυστικά» της

Η γαλοπούλα έφτασε στην Ελλάδα το 1960 μέσω της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και συνεχίζει απτόητη την ανοδική της πορεία.

Επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων παραθέτει τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στην κουζίνα σας

Πρώην ειδικός του FDA αποκαλύπτει πως θα παραμείνουμε ασφαλείς.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κοτόσουπας σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο παραδοσιακός ζωμός καταναλώνεται για την θεραπεία κρυολογήματος και γρίπης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τάσεις: H διατροφή που μειώνει τη χοληστερόλη έως και 30%

Τι είναι η δίαιτα χαρτοφυλακίου PDS.

“Runny Eggs”: Ο κίνδυνος κατανάλωσης ωμού αυγού

Η νέα τάση που έχει κατακλύσει τα social media και ο σοβαρός κίνδυνος για την υγεία.

EFSA: Γνωμοδότηση για το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης φυλλικού οξέος

Σχέση μεταξύ της διατροφικής πρόσληψης φυλλικού οξέος και της μειωμένης γνωστικής λειτουργίας, του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης