Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Δημοσκόπηση: Οι καταναλωτές θεωρούν τα εστιατόρια πιο επικίνδυνα για τροφικές δηλητηριάσεις

Τι ψάχνουν στις ετικέτες - Ποια τρόφιμα θεωρούν πιο επικίνδυνα

Έρευνα: Οι 5 ανησυχίες των διευθυντών εργοστασίων τροφίμων

Οι λόγοι που τους κρατάνε ξάγρυπνους!

Παγκόσμια Ημέρα Ποιότητας

Τι είναι η ποιότητα; Πόσο εύκολο είναι να την ορίσουμε;

Ψύξη υπό κενό: Σε ποια τρόφιμα είναι αποτελεσματική – πλεονεκτήματα

Η ψύξη υπό κενό είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος, σε σύγκριση με τη συμβατική μέθοδο ψύξης.

Alert-ΕΦΕΤ: Ανάκληση κρεατοσκευάσματος Ελληνικής εταιρείας λόγω σαλμονέλας

Πρόκειται για μπιφτέκι τύπου κεμπάπ κατεψυγμένο

Action on Sugar: Μόνο 1 στα 20 παιδικά γιαούρτια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης

Παραπλανητικές οι συσκευασίες με παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για την υγεία

Ζελατίνη: Τι λέει η Ευρώπη για νιτροφουράνια και μεταβολίτες

Το αίτημα για έρευνα προέκυψε έπειτα από την ανίχνευση από τις ιταλικές αρχές της ουσίας ημικαρβαζίδιο (SEM) στη ζελατίνη, σε επίπεδα που υπερβαίνουν το τριπλάσιο του σημείου αναφοράς, όπως ορίζεται στον Ευρωπαϊκό κανονισμό

Βρετανία: Ανάκληση σολομού για αδήλωτη… γαρίδα

Οι γαρίδες που υπάρχουν στο προϊόν δεν αναφέρονται στην ετικέτα

EFSA: Το όριο της γλυφοσάτης στις εισαγωγές σόγιας

Δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή η αιτιολογημένη γνώμη για τον καθορισμό της ανοχής στις εισαγωγές για το glyphosate στη σόγια

Φθαλικές ενώσεις: σε δημόσια διαβούλευση από την EFSA οι πλαστικοποιητές

Aξιολόγηση κινδύνου πλαστικοποιητών που χρησιμοποιούνται σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

EFSA: Η Γνωμοδότηση για το πρόσθετο Ε471 σε βρεφικά τρόφιμα

Η νέα επιστημονική γνώμη για το πρόσθετο Ε471 από την EFSA, σε συνέχεια της προηγούμενης αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε το 2017.

Ισπανία: 22 συλλήψεις για διακίνηση ακατάλληλων τροφίμων

Δραστικά μέτρα των Ισπανικών αρχών-κατασχέθηκαν 253 τόνοι επικίνδυνων προϊόντων

Η σαλμονέλα είναι η πρώτη αιτία τροφιμογενών επιδημιών στην Αυστραλία

348 εισαγωγές σε νοσοκομεία και τέσσερις θάνατοι το 2016

Η μεγαλύτερη και χειρότερη επιδημία λιστερίωσης στην παγκόσμια ιστορία

216 θάνατοι και 1.060 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Βιομηχανία τροφίμων: Αναλύσεις μικροοργανισμών σε πεπιεσμένο αέρα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μεταποιητές τροφίμων και ποτών

ΕΟΦ: Ανάκληση των δημοφιλών πολυβιταμινών LANES λόγω αιθυλενοξειδίου

Απόσυρση από την αγορά της παρτίδας 0121

Επιθεωρητές συστημάτων ασφάλειας τροφίμων: Το GFSI θέτει για πρώτη φορά απαιτήσεις συγκριτικής αξιολόγησης

Οι νέες προκλήσεις του κλάδου απαιτούν περαιτέρω ενίσχυση της αξιολόγησης

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης