Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Η Καραγενάνη δεύτερη σε αύξηση αναζήτησης των Ελλήνων στη Google για το “τι είναι”

Αποδεικνύεται η αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων.

Tάσεις: Οι χρωματιστές σοκολάτες σε πλήρη ανάπτυξη

Οι φωτεινές αποχρώσεις ζωντανεύουν τις παραδοσιακές γεύσεις κακάο - Παράγοντες που επηρεάζουν τον χρωματισμό της σοκολάτας.

Φράουλες: Επικάλυψη από κάνναβη που αυξάνει τη διάρκεια ζωής!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Thammasat της Ταϊλάνδης καθυστερούν τη σήψη στις φράουλες δημιουργώντας ειδική επικάλυψη από κάνναβη.

Αρτοσκευάσματα: Γιατί η ποιότητα των αλεύρων σίτου έχει σημασία

Αν και η αξιολόγηση του αλευριού είναι περίπλοκη ακόμα και για τον πιο έμπειρο αρτοποιό, υπάρχουν απλές συμβουλές για την σωστή επιλογή αλεύρων για κάθε προϊόν.

Παθογόνα βακτήρια σε λαχανικά: Φορητό εργαλείο άμεσης ανίχνευσης

Σάρωση των λαχανικών πριν διανεμηθούν στους λιανοπωλητές.

Καραμέλα: Πως τα συστατικά και οι συνθήκες αποθήκευσης επηρεάζουν την υφή και τη διάρκεια ζωής

Δεκάδες συνδυασμοί συστατικών και αποθήκευσης αποκαλύπτουν ποιοι παράγοντες κάνουν τις καραμέλες πιο σκληρές από άλλες και πώς η σύνθεση του προϊόντος επηρεάζει τη διάρκεια ζωής.

Βιομηχανία Τροφίμων: Οδηγίες για την καινοτομία και την ανασύνθεση προϊόντος – Της Άννας Λεκατσά*

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανασύνθεση/αναδιαμόρφωση προϊόντος - Στρατηγική - Απαιτήσεις - Περιορισμοί- Νομοθεσία.

Μ. Δερμάτης: Ο Έλληνας που βρήκε τη λύση στα συνδεδεμένα καπάκια – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Οι έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών οδήγησαν τον Μηχανολόγο Μανόλη Δερμάτη στην κατασκευή ενός προσαρτημένου καπακιού που δεν θα ενοχλεί τους καταναλωτές και θα πληροί και τις προδιαγραφές της ΕΕ.

Επιστήμη: Δημιουργήθηκε υποαλλεργικό ασπράδι αυγού!

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος, οι ερευνητές παρήγαγαν ένα αυγό χωρίς την πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες. 

Oleogels: Η καινοτομία στην επιστήμη τροφίμων που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια

Η νέα και πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση για αντικατάσταση κορεσμένων και trans λιπαρών στα τρόφιμα - Οφέλη - Εφαρμογές στη βιομηχανία.

Αβοκάντο: Επίστρωση με βάση τη χιτοζάνη αυξάνει τη διάρκεια ζωής

Λύση για καταναλωτές και πωλητές.

Επανάσταση στη βιομηχανία σοκολάτας – 75% λιγότερη ζάχαρη και λίπος!

Η νέα σοκολάτα διαίτης της Gadbury θα γίνει τόσο δημοφιλής όσο τα αναψυκτικά διαίτης...

Καλλιεργημένο κρέας: Ερευνητές ανακάλυψαν βλαστοκύτταρα που μπορούν να διαιρούνται… επ’ αόριστον!

Τα "αθάνατα" βλαστοκύτταρα παρέχουν μια δυνητικά ατελείωτη πηγή για παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος.

Κρέας εργαστηρίου: Ιταλική συμμαχία εναντίον των τροφίμων του «Φρανκενστάιν»

Δημιουργήθηκε η πρώτη συμμαχία κατά του καλλιεργημένου κρέατος - Σύσσωμη η Ιταλία, μια «γροθιά» κατά των συνθετικών, όπως τα αποκαλούν, τροφίμων.

Φέτα: Γιατί δεν λιώνει όταν ψήνεται;

Που οφείλεται η ιδιότητα της φέτας να μην λιώνει και πως μπορείτε τελικά, να την λιώσετε.

Chiber: Αλλάζει το “παιχνίδι” στην παράταση διάρκειας ζωής τροφίμων και ποτών

Η πρώτη ίνα μανιταριού που περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο συστατικών της Whole Foods Market.

Γιατί οι φυσαλίδες της σαμπάνιας ανεβαίνουν κατακόρυφα ενώ της μπύρας όχι;

Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων αξίζει μια πρόποση!

Αναψυκτικά – ροφήματα: Τρόποι μεγιστοποίησης της διάρκειας ζωής

Ποιοι παράγοντες περιορίζουν τη διάρκεια ζωής - Συμβουλές αντιμετώπισης για επεξεργασία συσκευασία, αποθήκευση.

Φυτικά χρώματα τροφίμων: Έντονο πορτοκαλί από 100% λάδι πάπρικας – Συστατικό και όχι πρόσθετο

100% ελαιοδιαλυτό χρώμα φυτικής προέλευσης που παρασκευάζεται από  σπορέλαιο πάπρικας και πολτό πάπρικας χωρίς ΓΤΟ.

Ελληνική μελέτη για το Κυπριακό κρασί Μαραθεύτικο – Αλλαγές σε πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες στην ωρίμανση

Διετής μελέτη - Το Μαραθεύτικο είναι μια αρχαία ποικιλία σταφυλιών, η οποία υπάρχει μόνο στην Κύπρο.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης