Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
8.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Uncategorized

ΑρχικήUncategorized

Ανακλήθηκαν 900.000 φακελάκια δημοφιλούς τσαγιού λόγω φυτοφαρμάκων

Εταιρεία τσαγιού που πωλείται και στην Ελλάδα, ανακάλεσε από την αγορά των ΗΠΑ βιολογικό τσάι, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε φυτοφάρμακα.

Συνταγές μαγειρικής σε συσκευασίες τροφίμων – Γιατί ακόμα… “ζουν και βασιλεύουν”

Αμέτρητα site με συνταγές, πολλές εκπομπές και youtube βίντεο μαγειρικής, ατελείωτα stories σε Instagram και tiktok αλλά η συνταγή στην συσκευασία είναι ακλόνητος θεσμός!

“Σώστε ζωές: Καθαρίστε τα χέρια σας” η νέα καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Εορτάστηκε και φέτος η παγκόσμια ημέρα για την υγιεινή των χεριών στις 5 Μαΐου.

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα συνολικού ύψους 452.500 ευρώ τον Μάρτιο για παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Στο ποσό των 452.500 ευρώ ανήλθε το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον Μάρτιο.

Ψωμί με γεύση μπριζόλα: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συνταγή ψωμιού με πρωτεΐνη κρέατος

Καινοτομία στον τομέα της αρτοποιίας - Το ψωμί με γεύση μπριζόλα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. 

Σαρώνει η νέα γενιά σεφ στα βραβεία Michelin

"Βροχή" αστεριών Michelin σε καινούργια εστιατόρια.

Ioniki: Δυναμική στην FOOD EXPO 2024!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιδοτούμενες Δράσεις Μελισσοκομίας 2024

Οικονομική στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας.

O Ελληνικός freddo καλύτερος από τον Ιταλικό καπουτσίνο στο Taste Atlas

Τρεις ελληνικοί καφέδες στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των καταναλωτών παγκοσμίως.

Τενκερλής: Πρόστιμο στο υποκατάστημα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Lidl at: Ανάκληση τυριού  ΠΟΠ λόγω επικίνδυνου παθογόνου

Σε εργαστηριακή ανάλυση στο τυρί Gorgonzola βρέθηκε Listeria monocytogenes.

Δικαστήριο δικαιώνει καταναλώτρια για τροφική δηλητηρίαση από E. coli σε σάντουιτς

Αποφάνθηκε πως το E. coli θα μπορούσε να προκαλέσει συμπτώματα μόλις τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου.

Τρανς γυναίκες Θηλάζουν! Χαμός στη Βρετανία μετά τη διαρροή επιστολής από ανώτερο στέλεχος νοσοκομείου

Ο όρος "μητρικό γάλα" προτείνεται να αλλάξει και να γίνει "ανθρώπινο γάλα", ουδέτερος και μη προκατειλημμένος ως προς το φύλο.

163 δηλητηριάσεις από σούσι σε γιαπωνέζικο εστιατόριο

Τα θύματα δηλητηρίασης από νοροϊό κατανάλωσαν σασίμι και ρολά σούσι ehomaki.

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά»

Τον Θάνατο του προέδρου της «Ήλιος Μπαχαρικά» ανακοίνωσε η εταιρεία στα social.

Το υποπροϊόν του ελαίου σανταλόξυλου εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη σε ποντίκια

Το έλαιο σανταλόξυλου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης όγκων του προστάτη χωρίς απώλεια βάρους ή αισθητές παρενέργειες.

Ηλεκτρικές συσκευές Miele: Η εταιρεία καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας

Κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως αποφάσισε η γερμανική εταιρία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Miele, ενώ επιπλέον 700 θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν από τη Γερμανία στην Πολωνία.

TÜV AUSTRIA Hellas: Ο αθέατος μηχανισμός της πιστοποίησης – Γιατί… πιστοποίηση δεν είναι μόνο επιθεώρηση

Όλοι οι άνθρωποι πίσω από τα "φώτα" της TÜV AUSTRIA Hellas, που εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "χαρτί" της πιστοποίησης.

Βιομηχανία Τροφίμων: Συμμόρφωση με τον νέο ευρωπαϊκό Κανονισμό EUDR με το Rainforest Alliance

Ο Rainforest Alliance υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να κάνουν ένα μεγάλο άλμα προς τη συμμόρφωση με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την αποψίλωση και την υποβάθμιση των δασών.

Τι είναι η “κόλλα” κρεάτων και γιατί χρησιμοποιείται από την εστίαση

Το δημοφιλές meat glue, χρησιμοποιείται για να κολλήσουν ανεξάρτητα κομμάτια κρέατος σε ένα ενιαίο κομμάτι με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο