Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Ο κίνδυνος της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας σουπερμάρκετ

Πάνω από το 50% των τσαντών παντοπωλείου βρέθηκε ότι είναι μολυσμένες με βακτήρια. Οι προειδοποιήσεις και οι συμβουλές των ειδικών.

Χύμα φρούτα και λαχανικά: Ποια ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο – Επιστημονική αξιολόγηση της AESAN

Η Ισπανική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, αξιολόγησε ποια φρούτα και λαχανικά, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αλλοίωσης όταν πωλούνται χύμα και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Food Sabotage: Στη φυλακή εργαζόμενος βιομηχανίας τροφίμων που μόλυνε με γάντια και σακούλες τα τρόφιμα

Εργαζόμενος σε μεγάλη βιομηχανία τροφίμων έβαζε σε χούμους και ντρέσινγκ, πλαστικά γάντια και κομμάτια από σακούλες!

Επιστήμονες επικρίνουν ΕΕ και EFSA για την επανέγκριση της γλυφοσάτης

Έκκληση στην ΕΕ για απόρριψη της πρότασης.

Το “φαινόμενο” Chat GPT για την ασφάλεια τροφίμων – Δεν μας είπε κάτι καινούργιο!

Το cibum ρώτησε το πρόγραμμα "θαύμα" τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT για την ασφάλεια τροφίμων και η απάντηση που πήρε είναι μάλλον απογοητευτική.

Πρέπει να ξεπλένετε το ρύζι πριν το μαγείρεμα; Τι λέει η επιστήμη

Επιστημονικές μελέτες ερευνούν την επίδραση του πλυσίματος του ρυζιού πριν το μαγείρεμα και βάζουν στο τραπέζι άγνωστους μέχρι τώρα παράγοντες.

Κρέμα γάλακτος: Σύγκριση Υψηλή Πίεσης με θερμική παστερίωση για παράταση διάρκειας ζωής

Επιστημονική μελέτη για τις επιδράσεις της υψηλής πίεσης και της παστερίωσης στην κρέμα γάλακτος. 

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

Οι ελληνικές Αρχές δέσμευσαν στα σύνορα συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα είχαν υψηλή ποσότητα οξειδίου του Αιθυλενίου.

Ηπατίτιδα Ε σε προϊόντα χοιρινού κρέατος: H θερμική επεξεργασία μπορεί να σκοτώσει τον ιό;

Επιστημονική μελέτη για τον προσδιορισμό της μολυσματικότητας από HEV-3 μετά από θερμική επεξεργασία.

Ενεργειακά ποτά: Οι προειδοποιητικές ετικέτες καφεΐνης αυξάνουν την πιθανότητα αγοράς!

Επιστημονική μελέτη όχι μόνο αναιρεί την αποτελεσματικότητα των ετικετών για την παρουσία καφεΐνης αλλά δείχνει ότι προωθούν την κατανάλωση!

Δίθυρα μαλάκια: Ελλιπείς οι έλεγχοι των χωρών της ΕΕ σε ιχθυοκαλλιέργειες για μικροβιολογικούς κινδύνους

Τα συστήματα ελέγχου σε κάποιες χώρες δεν επαρκούν για την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

“Είμαι μικροβιολόγος και αυτά είναι που δεν τρώω (και που) για να μην αρρωστήσω”

Λέκτορας Μικροβιολογίας αποκαλύπτει μερικά μικρά "μυστικά" της ασφάλειας τροφίμων στην καθημερινότητα.

Ισπανία: Πάνω από 450 κρούσματα γαστρεντερίτιδας από μολυσμένο νερό

Ισπανία: Πάνω από 450 κρούσματα γαστρεντερίτιδας από μολυσμένο νερό

ΕΕ – SANTE: Αξιολόγηση των αυγών που εξάγονται από τη Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ

Η μονάδα υγείας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΓΔ SANTE, δημοσίευσε ευρήματα αξιολόγησης για την ασφάλεια των αυγών της Βόρειας Μακεδονίας που εξάγονται στην ΕΕ.

ΕΕ – Πρόσθετα: Εγκρίθηκε το ξίδι ως ρυθμιστής οξύτητας – Και το όνομα αυτού Ε 267

Για πρώτη φορά το ξίδι στον ενωσιακό κατάλογο προσθέτων τροφίμων.

Μελέτη για τη μόλυνση βασιλικού πολτού μελισσών από φυτοφάρμακα

Οι νέες τεχνικές για τον προσδιορισμό των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε βασιλικό πολτό.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης