Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Πόσο και ποιες βιολογικές ετικέτες επηρεάζουν τις επιλογές των καταναλωτών

Ευρήματα του Strength2Food για τις βιολογικές ετικέτες.

Πάνω από τους μισούς Έλληνες έχουν μειώσει τις αγορές τροφίμων – Έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Ανακοίνωση τύπου έρευνας για τις αγοραστικές συνήθειες και για το καλάθι του νοικοκυριού.

Mc Donald’s: Ποια είναι τα πιο υγιεινά του γεύματα;

Διατροφολόγος παραθέτει ένα για κάθε περίσταση.

Ελληνικά γιαούρτια: Ο Σκλαβενίτης πουλάει τα περισσότερα – Μεγαλύτερες πωλήσεις στα επώνυμα έχει η ΦΑΓΕ

Η «ΚΡΙ ΚΡΙ», είναι ο σημαντικότερος προμηθευτής γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας με μεγάλη διαφορά ως προς τους υπόλοιπους σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Οι τροφικές δυσανεξίες μειώνουν τις εισπράξεις στα εστιατόρια

Ποιο είναι το κορυφαίο εμπόδιο που αποτρέπει τους καταναλωτές να δειπνήσουν έξω.

Η Νέα ΥΑ για το βρεφικό γάλα: Από 1η Μαρτίου το πλαφόν – Η ΔΙΜΕΑ ζητά στοιχεία κόστους

Μέσα στις επόμενες 10 μέρες οι εταιρείες βρεφικού γάλακτος πρέπει να ενημερώσουν τη ΔΙΜΕΑ για τα στοιχεία κόστους και από 1η Μαρτίου αρχίζει το πλαφόν.

Γιατί αγαπάμε τα σνακ – Επιστημονική μελέτη

Η εμπειρία ενός σνακ: Σωματικές αισθήσεις που συνδέονται με την κατανάλωση υγιεινών και ανθυγιεινών σνακ - Σύγκριση μεταξύ των επιπέδων του δείκτη μάζας σώματος των καταναλωτών.

Πως θα μειώσετε την μυρωδιά της ψαρίλας από το ψάρι

"Αγαπώ το ψάρι αλλά δεν αντέχω την ψαρίλα..." - 3 κόλπα που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση.

Μπαγιάτικα πατατάκια: Πως μπορούμε να τα “αναστήσουμε”

Γιατί το μπαγιάτικο ψωμί ξεραίνεται ενώ τα μπαγιάτικα πατατάκια μαλακώνουν; Υπάρχει απάντηση και λύση!

Σουπερμάρκετ: Αύξηση 15% στις online αγορές – Οι Έλληνες παραγγέλνουν νύχτα!

Η αύξηση στο ελάχιστο όριο αξίας παραγγελίας για δωρεάν παράδοση οδήγησε και σε άνοδο του μέσου όρου παραγγελιών.

Ο Αντώνης Ζαμπέλας για την επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας

«Διατροφικά σχήματα επισήμανσης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας: Πού είμαστε τώρα;»

Γαλλία: Οι άντρες πίνουν λιγότερο και οι γυναίκες περισσότερο!

Μείωση σχεδόν στο μισό της κατανάλωσης αλκοόλ αλλά αύξηση στον γυναικείο πληθυσμό.

Δημητριακά Quaker: Ομαδική αγωγή για φερόμενη δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Σχεδόν 70 προϊόντα της εταιρίας ανακλήθηκαν, με το ενδεχόμενο μόλυνσης.

Η πορεία της πατάτας στη διατροφή από το 1940: Από τη φρέσκια στη πλήρως επεξεργασμένη

Αλλαγές στο διατροφικό σκηνικό από το 1990- Άνοδος των επεξεργασμένων τροφίμων.

Αυτόματα ταμεία στα σουπερμάρκετ: Η άγνωστη παράπλευρη απώλεια

Για πολλούς τα Self-Checkout έχουν αποτύχει αλλά νέα μελέτη δείχνει ότι η χρήση τους επηρεάζει και την αφοσίωση των πελατών.

ΕΕ: Οι νέες υποχρεώσεις της βιομηχανίας για τις αθέμιτες περιβαλλοντικές εμπορικές πρακτικές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση οδηγίας για την «Ενδυνάμωση των καταναλωτών για την πράσινη μετάβαση» - Καλύτερη ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Τα Starbucks κατηγορούνται ότι έχουν κατακρατήσει 900 εκατ. $ από τα προγράμματα ανταμοιβών των καταναλωτών

Καταγγελία στην εισαγγελία της Ουάσιγκτον ότι η αλυσίδα καφέ παγιδεύει τους πελάτες και πληρώνουν περισσότερα.

Παραπλανητικά τα μισά προϊόντα “πλούσια σε πρωτεΐνη” στην Ολλανδία!

Οι Αρχές υποχρέωσαν τις εταιρείες να αλλάξουν τους ισχυρισμούς στις συσκευασίες.

Καρύδια: Οι Ιταλοί προτιμούν ξένες ποικιλίες λόγω γεύσης

Η γεύση μετράει περισσότερο από την προέλευση - Μια πειραματική μελέτη σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών για ντόπιες και ξένες ποικιλίες καρυδιών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης