Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Η Ferrero ανάμεσα στους νικητές των πιο καινοτόμων προϊόντων για το 2022 παρά τα εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλας

Μόνο αρνητικά συναισθήματα, κυρίως στα θύματα της επιδημίας σαλμονέλας, προκαλεί η βράβευση της Ferrero στην έκθεση Sweets & Snacks Expo στις ΗΠΑ

Επείγουσα προειδοποίηση από την Tesco για κατεψυγμένα τρόφιμα

Οι πελάτες της Tesco πρεπει να ελέγξουν τους καταψύκτες τους για μια παρτίδα κατεψυγμένων προϊόντων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία ορισμένων καταναλωτών.

Ερευνητές συνδέουν τις αφλατοξίνες με τις αυξανόμενες περιπτώσεις καρκίνου στην Κένυα

Ερευνητές στην Κένυα έχουν διαπιστώσει ότι οι αφλατοξίνες, που βρίσκονται σε κοινά δημητριακά όπως ο αραβόσιτος και το σιτάρι, συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.

EFSA: Καθορισμός ανοχής εισαγωγής oxathiapiprolin στα βατόμουρα

Η εταιρεία DuPont υπέβαλε αίτηση για τον καθορισμό ανοχών κατά την εισαγωγή της δραστικής ουσίας oxathiapiprolin στα βατόμουρα.

Η Ribena προειδοποιεί για την έλλειψη ανακυκλωμένων πλαστικών στην βιομηχανία αναψυκτικών

Τα επίπεδα ανακυκλωμένων πλαστικών στην Ευρώπη πρέπει να υπερτριπλασιαστούν, ώστε όλες τις εταιρείες αναψυκτικών για να στραφούν σε 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια,

FSA: Τα έκαναν… “σαλάτα”! Ανάκληση λόγω λάθους στην ημερομηνία λήξης κατά ένα μήνα!

Η εταιρεία Co-op στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλεί δύο προϊόντα λόγω αστοχίας στην επισήμανση ημερομηνίας λήξης.

FDA: Κρούσματα ηπατίτιδας Α από βιολογικές φράουλες!

17 ασθενείς εκ των οποίων οι 12 χρειάστηκε να νοσηλευθούν, από την νέα εστία Ηπατίτιδας Α που συνδέθηκε με φράουλες.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για αλλοιωμένα λαχανικά σε μαθητές

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν παραβάσεις για την ασφαλή διάθεση τροφίμων

Υπάλληλος με ηπατίτιδα Α που χειρίστηκε τρόφιμα εξέθεσε σε κίνδυνο καταναλωτές στις ΗΠΑ – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Συναγερμός στην Αμερική από υπάλληλο που χειρίστηκε τρόφιμα σε ντελικατέσεν, όντας άρρωστος με ηπατίτιδα Α.

Μελέτη σε αλιευτικά προϊόντα: Νέα Μοριακή Στρατηγική διακρίνει τα είδη και αποκαλύπτει εμπορικές απάτες

Η ανάλυση DNA είναι η καλύτερη προσέγγιση για τον έλεγχο ταυτότητας ειδών σε προϊόντα θαλασσινών και για την αποκάλυψη της απάτης που βασίζεται στην υποκατάσταση των ειδών.

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για προϊόντα σαλάτας που περιέχουν το ανακληθέν φυστικοβούτυρο με Salmonella

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) των ΗΠΑ εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση δημόσιας υγείας, που αφορά έτοιμα προς κατανάλωση (RTE) προϊόντα σαλάτας που περιέχουν το φυστικοβούτυρο Jif.

Χαλκός στα τρόφιμα: Η EFSA μειώνει την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη

Η επικαιροποιημένη ADI της EFSA για την πρόσληψη χαλκού μέσω των τροφίμων

Έρχεται “καταιγίδα” παραβιάσεων δεδομένων στην βιομηχανία τροφίμων

Η ανασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια νέα πραγματικότητα, και πλέον τίθεται το ερώτημα αν η βιομηχανία τροφίμων είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να την αντιμετωπίσει

Νέα Εποχή στην θερμική επεξεργασία τροφίμων – Όλες οι αναδυόμενες τεχνολογίες

Νέες θερμικές τεχνολογίες, όπως η ωμική θέρμανση, τα μικροκύματα, οι ραδιοσυχνότητες και οι υπέρυθρες τεχνολογίες, έρχονται να αντικαταστήσουν τις συμβατικές και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας και των καταναλωτών

Παρθένο Ελαιόλαδο: Νέα καινοτόμα μέθοδος για την ανίχνευση της γεωγραφικής προέλευσης

Ο καινοτόμος χαρακτήρας της νέας αναλυτικής μεθόδου που προτείνουν οι Ισπανοί ερευνητές, έγκειται στο γεγονός ότι προτείνει γεωγραφικούς δείκτες που έχουν μελετηθεί ελάχιστα μέχρι σήμερα για το σκοπό αυτό.

Η Έρευνα και Ανάπτυξη εστιάζει στην αντιβακτηριακή τεχνολογία συσκευασίας

Από μια ταινία από μπαμπού, μέχρι επιστρώσεις που διπλασιάζουν τη διάρκεια ζωής των τυροκομικών προϊόντων, οι τελευταίες και πιο καινοτόμες αντιβακτηριακές λύσεις συσκευασίας κερδίζουν έδαφος.

Για πρώτη φορά ο όρος “υπερ-επεξερασμένα” σε επίσημη λίστα με ανθυγιεινά τρόφιμα – Απρόβλεπτες οι συνέπειες για τη βιομηχανία

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα μπαίνουν για πρώτη φορά στη λίστα των τροφίμων που ευθύνονται για πλήθος προβλημάτων υγείας - Διαμάχη για το τι ακριβώς είναι ένα εξαιρετικά επεξεργασμένο τρόφιμο

Ανακλήσεις και στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του επιμολυσμένου με Salmonella φυστικοβούτυρου

Το φυστικοβούτυρο Jif που βρέθηκε επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό Salmonella έχει προκαλέσει πλήθος ανακλήσεων.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για χιλιάδες άγνωστες χημικές ουσίες στις συσκευασίες τροφίμων

Μια νέα βάση δεδομένων περιέχει χιλιάδες, δυνητικά επικίνδυνες, χημικές ουσίες σε συσκευασίες τροφίμων, οι οποίες είναι ελάχιστα γνωστές για τη χρήση και τη μεταναστευτική συμπεριφορά τους

Καινοτομία: Νέα τεχνολογία καθυστερεί τον σχηματισμό πάγου σε συσκευασίες μεταφοράς τροφίμων

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Illinois Chicago έχουν αναπτύξει μια σειρά επιχρισμάτων για βιομηχανικές επιφάνειες που χρησιμοποιούν μια εξειδικευμένη χημική σύνθεση για να καθυστερήσουν το σχηματισμό πάγου.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης