Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Προσοχή: Επικίνδυνη σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στην Ελλάδα

Βελγικός κολοσσός σοκολάτας ανακαλεί δύο προϊόντα Cachet λόγω υψηλής περιεκτικότητας αφλατοξινών.

Μούχλα στο τυρί: Το πετάμε ή σώζεται;

Το αν πετάμε τα τυριά με μούχλα ή όχι εξαρτάται από τον τύπο του κάθε τυριού και το πόση υγρασία έχει.

Προσοχή: Aνακαλείται γαλλικό τυρί – Πωλείται και στην Ελλάδα

Στο τυρί εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο Escherichia coli.

Η επικίνδυνη τοξική ουσία Δισφαινόλη S μεταναστεύει από τις ετικέτες στα τρόφιμα – Επιστημονική μελέτη

Έρευνα στον Καναδά - Και η Δισφαινόλη S (BPS) που μοιάζει με την A και την έχει αντικαταστήσει σε αρκετές περιπτώσεις, έχει παρόμοια αποτελέσματα για τον οργανισμό.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.

Ποια τροφή απαγορεύεται “δια ροπάλου” μετά τα 40

Οι τροφές που συνδέονται με την υγεία της καρδιάς - Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτου σε ηλικίες 35-55.

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Μελέτη: Τα φυτικά κρέατα μπορεί να διευρύνουν τις αλλεργίες στους αλλεργικούς καταναλωτές

Η εισαγωγή νέων τροφίμων στην αγορά θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλη αξιολόγηση του κινδύνου ανάπτυξης νέων τροφικών αλλεργιών.

Τα 6+1 πιο επικίνδυνα τρόφιμα που σπάνε τα δόντια

Δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε απίθανο να σπάσει ξαφνικά ένα δόντι. Γι' αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε ποιες τροφές είναι επικίνδυνες και αν όχι να τις αποφεύγουμε, τουλάχιστον να είμαστε προσεκτικοί όταν τις καταναλώνουμε.

Επιστήμη: Ποιο κοινό γλυκαντικό αναστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αρνητικό εύρημα για τους καταναλωτές θετικό για την επιστήμη καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα.

Borg: Τι περιέχει επιτέλους το δημοφιλές και επικίνδυνο ποτό των φοιτητών

Δύο συνταγές για το επικίνδυνο και κατακριτέο borg που έχει προκαλέσει τη νοσηλεία 28 ατόμων.

Ε 211: Τι είναι το βενζοϊκό νάτριο που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στα τρόφιμα – Κίνδυνοι και κανονισμοί

Το βενζοϊκό νάτριο που χρησιμοποιείται ευρέως για την παράταση της διάρκειας ζωής των τροφίμων έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία.

Οι γυναίκες πιο “ευαίσθητες” στο αλάτι – κίνδυνος για υπέρταση

Οι ερευνητές προτείνουν την επιβολή χαμηλότερου ορίου για την υπέρταση στις γυναίκες.

Προσοχή: Έφηβοι καταναλώνουν μοσχοκάρυδο ως παραισθησιογόνο μετά από πρόκληση στο TikTok

Το μοσχοκάρυδο είναι παραισθησιογόνο παρόμοιο με το LSD! Η πρόκληση του TikTok και οι απίστευτες εμπειρίες των χρηστών.

Ποια συνηθισμένα τρόφιμα περιέχουν αλκοόλ όσο μία μπύρα και δεν το ξέρουμε!

Πολλά τρόφιμα και "αθώα" ροφήματα περιέχουν μια εκπληκτική ποσότητα αλκοόλ - Μελέτη για την έκθεση παιδιών σε αλκοόλ από τρόφιμα υπεράνω πάσης υποψίας.

ALERT: Δηλητηριάσεις από διακοσμητικές σκόνες ζαχαροπλαστικής – Κρούσματα σε ΗΠΑ και Γαλλία

Η επισήμανση που υποδεικνύει ότι ένα προϊόν είναι μη τοξικό δεν σημαίνει ότι το προϊόν είναι ασφαλές για κατανάλωση - Τι πρέπει να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε σκόνες "λάμψης".

Ποια λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ωμά και γιατί

Οι ειδικοί απαριθμούν τα λαχανικά που όταν τρώγονται ωμά μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα, καθώς και γιατί μερικά είναι πιο θρεπτικά όταν καταναλώνονται μαγειρεμένα.

Είναι ασφαλές να φάω ωμό μπέικον; Οι κίνδυνοι του άψητου μπέικον

Πότε μπορεί κάποιος να καταναλώσει το μπέικον κατευθείαν από τη συσκευασία χωρίς να υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

“Φονική” τροφή το αλάτι! Νέα παρέμβαση του ΠΟΥ στην βιομηχανία τροφίμων και τα κράτη

Η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού το καθιστά τον κορυφαίο παράγοντα κινδύνου για θανάτους που σχετίζονται με τη διατροφή, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΗΠΑ: Κοινοπραξία για την μελέτη των βακτηρίων που μολύνουν τις φυτικές εναλλακτικές πρωτεΐνες

Ο έλεγχος για τα μικρόβια που μπορούν να μολύνουν τις εναλλακτικές πρωτεΐνες είναι απαραίτητος για την ασφάλεια περίπου 80 εκατ. ανθρώπων που τρέφονται κατά βάση από αυτές.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης