Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

6 στους 10 “καταπίνουν αμάσητες” διαδικτυακές διατροφικές συμβουλές!

Οι κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών από τον διατροφικό "λαϊκισμό" του διαδικτύου.

Αλάτι και Έλληνες: Νέα μελέτη για τη σχέση “πάθους” και άγνοιας κινδύνου

Για πρώτη φορά μελέτη διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού με βάση αναλύσεις ούρων και της αυτοαναφερόμενης γνώσης, στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με το αλάτι.

Αράπικο φιστίκι: Θρεπτικό, νόστιμο, αλλά και επιρρεπές στην καρκινογόνα αφλατοξίνη

Αραχίδα ή Κικιρίκι στην Θεσσαλονίκη ή Φουστουκούδι στα Κυπριακά, όπως και να το λέμε είναι από τους πιο θρεπτικούς αλλά και πιο επικίνδυνους ξηρούς καρπούς.

Επιτραπέζιες ελιές: Γιατί πρέπει να τις ξεπλένουμε καλά από την άλμη τους

Γιατί οι ελιές σε άλμη απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό.

Προσοχή στον καπνιστό σολομό – Λοιμώξεις από Listeria σε πολλές χώρες – 10 θάνατοι

Η EFSA δεν αποκλείει νέα κρούσματα παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ο “κανόνας των 5 δευτερολέπτων” είναι παραμύθια της Χαλιμάς…

Ερευνητές του Rutgers καταρρίπτουν τον «κανόνα των πέντε δευτερολέπτων»: Η κατανάλωση φαγητού από το πάτωμα δεν είναι ασφαλής.

Προσοχή στην διαδικτυακή παραπληροφόρηση διατροφής – Ισχυρισμοί υγείας “πολύ καλοί για να είναι αληθινοί”

Διατροφική παραπληροφόρηση από "γκουρού" υγείας, διασημότητες και Influencers.

Αλκαλοειδή τροπανίου: Η ουσία που μέσα σε μόλις 5 λεπτά προκαλεί συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης

Οι φυσικές αλλά άκρως τοξικές ουσίες, είναι υπεύθυνες για εκατοντάδες ανακλήσεις τροφίμων και για πολλές δηλητηριάσεις καταναλωτών.

Κρυστάλλινα σκεύη: Σοβαρός κίνδυνος δηλητηρίασης από μόλυβδο

Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία από το μόλυβδο που απελευθερώνουν κρυστάλλινα είδη σερβιρίσματος - Συμβουλές για ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Πλαστικά μπολ: Μπορούμε να χρησιμοποιούμε για αποθήκευση, συσκευασίες τροφίμων όπως αυτό του παγωτού ή της φέτας;

Μερικές συσκευασίες τροφίμων φαίνονται ιδανικές για αποθήκευση εντός ή εκτός ψυγείου. Είναι όμως έτσι;

Πόσο διαρκεί η μαγειρεμένη γαλοπούλα στο ψυγείο;

Πώς να συντηρήσετε με ασφάλεια τα κομμάτια γαλοπούλας που περίσσεψαν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ελλάδα: Το 95% των κοτόπουλων από σουπερμάρκετ είναι μολυσμένα σύμφωνα με αναλύσεις

Αποκαλυπτική έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για παθογόνα βακτήρια σε κοτόπουλα και σαλάτες σουπερμάρκετ.

Επικαλύψεις EDAM και GOUDA: Ο ιδιαίτερος χειρισμός που απαιτείται λόγω της Ναταμυκίνης

Τι είναι το πρόσθετο Ναταμυκίνη στο κόκκινο και πορτοκαλί περίβλημα των τυριών EDAM και GOUDA και γιατί πρέπει να αφαιρούμε μέρος του τυριού πριν το καταναλώσουμε.

ΕΟΔΥ: Απλές συμβουλές για να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για ασφαλή χειρισμό του κρέατος κατά την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος.

Τροφική δηλητηρίαση από γαλοπούλα: Τι να προσέξετε

Συμβουλές για να μην περάσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας τις γιορτινές μέρες “αγκαλιά” με την τουαλέτα.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανάκληση vegan ζυμαρικού με… γάλα!

Ανάκληση ζυμαρικού λόγω πιθανής παρουσίας αλλεργιογόνου συστατικού γάλακτος από τον ΕΦΕΤ.

Λαχανικά τουρσί: Καταστρέφονται οι θρεπτικές ουσίες από τη διαδικασία της ζύμωσης;

Επιστημονική ανασκόπηση αναλύει τα οφέλη για την υγεία, θέματα ασφάλειας τροφίμων και τρέχουσες τεχνολογικές λύσεις για τα ζυμωμένα λαχανικά.

Το κρουασάν επιτείνει τις επιπτώσεις εργασιακού άγχους και στρες!

Πειραματική μελέτη έδειξε πως η κατανάλωση κρουασάν σε καταστάσεις στρες μειώνει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και έχει αρνητική επίδραση στην αγγειακή λειτουργία.

Η Ελλάδα εισάγει τυρί με παθογόνα βακτήρια E. Coli από τη Γαλλία – Ειδοποίηση RASFF

Στο νοσοκομείο 6 μικρά παιδιά που κατανάλωσαν το μολυσμένο τυρί στη Γαλλία.

Η EFSA θέτει ανώτατο όριο ημερήσιας πρόσληψης του γλυκαντικού ερυθριτόλη λόγω παρενεργειών

Η ερυθριτόλη βρίσκεται σε πολλά διαιτητικά τρόφιμα, γλυκά, αρτοσκευάσματα και αναψυκτικά - Η νέα αξιολόγηση της EFSA.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης