Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ποιες Συστάσεις έχει εκδώσει για τα Τρόφιμα από το 2018

Πέρα από Κανονισμούς και Οδηγίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει και Συστάσεις για να επεξηγήσουν το νομοθετικό της έργο.

Άλλο ένα κρούσμα σαλμονέλας του επικίνδυνου στελέχους Infantis

   Συναγερμός RASFF σε Γαλλία και Ισπανία.

ΥΠΑΑΤ: Νέα εγκύκλιος για τα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά

Προσπάθεια για επικαιροποίηση των διαδικασιών ελέγχου εν μέσω νέων κατευθυντήριων οδηγιών της Ε.Ε., καθώς και Εθνικών νομοθετικών διατάξεων.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

To cibum αποδελτιώνει κάθε μήνα την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Δεν είχε γίνει επισήμανση αλλεργιογόνου.

Γιατί δημιουργούνται φυσαλίδες αν ένα ποτήρι νερό αφεθεί στο περιβάλλον για αρκετή ώρα; Είναι ασφαλές;

Τι είναι επιτέλους αυτές οι φυσαλίδες στο "παλιό" νερό μας;

Φράουλες: Ο σίγουρος τρόπος για να απομακρύνετε τα φυτοφάρμακα

Τι λένε οι επιφανέστερες τάσεις;

Άγχος για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα; Τι να κάνετε για να τις αποφύγετε

Η Υπηρεσία Τροφίμων της Δανίας έχει τις απαντήσεις...

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Επιδημία νοροϊού σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης συνδέεται με μολυσμένους εργαζόμενους στην κουζίνα

 Οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν ότι δικαιούνται άδεια μετ΄αποδοχών εάν αρρωστήσουν.

Κρέας σουπερμάρκετ: Μελέτη διαπιστώνει αντοχή σε κρίσιμης σημασίας αντιβιοτικά

Το άψητο κρέας φέρει πολλαπλά ανθεκτικά E. coli, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής σε κρίσιμα αντιβιοτικά σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία.

Προσοχή στα σοκολατένια αυγά – Τι λένε οι επιστήμονες για τις φθηνές σοκολάτες

Προειδοποίηση για τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και λαγουδάκια.

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τοξικό φυτοφάρμακο

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι ανακλήσεις τροφίμων στη Γαλλία

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι ανακλήσεις τροφίμων και το 2023

35 άνθρωποι στο νοσοκομείο και 28 στη ΜΕΘ μετά από γεύμα σε Fast food στο Ριάντ

Το βακτήριο Clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση, είναι η αιτία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Χρήσιμες συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για τα αυγά και το κρέας του Πάσχα

Πως να αγοράσετε και να χειριστείτε τα αυγά και το κρέας ενόψει Πάσχα.

Επικίνδυνα σνακ και πατατάκια – Πώς να τα αναγνωρίσετε

Νέα ανάκληση σνακ λόγω απαγορευμένου πρόσθετου.

Μέχρι πότε μπορούμε να τρώμε άφοβα το τουρσί αφού ανοίξει το βάζο;

Τα αισθητηριακή κριτήρια δεν κάνουν λάθος!

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης